Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Troubleshooting, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information









Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2012, 02:06 PM
tribase tribase is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles
Posts: 132
Default Delay Compensation Nightmare

Hi there,
running HD 10.1.0/hdx (couldn't update to later versions because of interface issues, not the issue here. actually tried 10.1.1 before but had to revert.)

Been mixing for about a month on different projects.
Now one particular project at 96k comes back with phase issues, hollow sound etc.
Delay compensation is not in the red, but sound is changing back and forth.
Lots of hardware inserts, parallel compression, subgroups etc. Never was an issue with TDM, and hasn't been while I'm mixing these particular songs.

Just now trying to recall and ALL six songs show same behaviour, even on different earlier versions of the session so it's probably not a corrupt session.

Tried external clocking, internal clocking, loop sync, eliminating interfaces, word clock cables and digicables and seems to not fix it, so I believe it's in the software.

Reaffirming word clock setups in session setup window sometimes helps for a moment, then drifts apart again.

Reinstalled 10.1.0, still there.
Tried different buffer sizes, processor amounts etc.
Trashed prefs etc.

Will try 10.1.3 in a moment, but was wondering if anybody has seen this?

Thanks
__________________
"Musicians Are The Architects Of Heaven."
www.tribaseproductions.com
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2012, 03:03 PM
cneal92's Avatar
cneal92 cneal92 is offline
ACI/ALP Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Lubbock, TX USA
Posts: 528
Default Re: Delay Compensation Nightmare

A friend was having a similar problem. He found that an inactive track that HAD and assigned output seemed to be the culprit. He says that whenever he makes a track inactive, he first sets the output to "no output" and this seems to eliminate this problem.
__________________
Chris Neal :: South Plains College
.: cneal@southplainscollege.edu
.: Pro Tools Certified Instructor
.: Pro Tools Expert Certified in Music
______
Personal Rig: Mac Pro 2 x 2.66 Dual-Core Xeon; 9GB Ram
HD3 v10.1.1; 192 w/ extra AD card
Apogee PSX-100 A/D/A
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2012, 11:05 AM
tribase tribase is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles
Posts: 132
Default Re: Delay Compensation Nightmare

Thank you!
I'll try that.
Anybody else seeing this?
__________________
"Musicians Are The Architects Of Heaven."
www.tribaseproductions.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-30-2012, 08:31 AM
Borg Borg is offline
ACI/ALP Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Brentwood, TN
Posts: 190
Default Re: Delay Compensation Nightmare

I've seen this too. Very obvious when you've got parallel processing going on.

Restarting the computer has cleared this up a few times for me.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2012, 04:13 PM
zsm zsm is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Portand, OR
Posts: 5
Default Re: Delay Compensation Nightmare

I've seen this problem. Changing the buffer size got it for me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay compensation nightmare TurboD Pro Tools Software (Mac) 3 02-05-2014 12:04 PM
Delay compensation with backline delay chuck goodwin Avid Live Sound Systems 3 08-09-2013 07:54 AM
Pro Tools 9 Delay and Delay Compensation on Aux Tracks and Bussing CNSound Pro Tools Software (Mac) 1 01-27-2012 12:10 PM
Delay compensation- choice of 'Medium delay'? dtmprod Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 05-05-2010 11:00 PM
Delay Compensation - Delay Monitoring when REC Howardk Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-18-2006 08:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com