Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2012, 11:19 AM
jon9 jon9 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: hammonton
Posts: 7
Default Lost my eleven rack interface w/pt 10.1.2

When I turned on PT today it stopped and said there was an update so I updated to PT10.2.1 and now I don't have an eleven rack interface in protools. How do I fix that? The eleven rack works fine just no gui.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2012, 02:40 PM
sorcerer27 sorcerer27 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Arizona
Posts: 241
Default Re: Lost my eleven rack interface w/pt 10.1.2

Reinstall the Expansion Pack, then do a repair of disk permissions, and finally reboot the system.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2012, 05:29 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 7,150
Default Re: Lost my eleven rack interface w/pt 10.1.2

Quote:
Originally Posted by jon9 View Post
When I turned on PT today it stopped and said there was an update so I updated to PT10.2.1 and now I don't have an eleven rack interface in protools. How do I fix that? The eleven rack works fine just no gui.
This is a common "problem" when updating your version of Pro Tools. The reason is because it is the Pro Tools plugin folder that contains the UI plugins for the Eleven Rack, and since 8.0.1 the UI plugins for the Eleven Rack contained in the PT install are the original UI plugins, not the updated plugins that come with the ERXP.

I have written about this issue on my blog site, and there are detailed instructions there on how to re-install the updated UI plugins, as well as links to the ERXP.
http://elevenrackusers.blogspot.com/...howing-in.html

As stated above, you need to re-install the ERXP, but just the first section.
__________________
Brian

Windows 8.1 Pro 64 Bit

Pro Tools 11 | Eleven Rack + ERXP
Youtube Channel - BenoniStudio
Free Eleven Rack Tutorials, Rigs, and more
@BenoniStudio
Instagram
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2012, 06:50 PM
birdie_in_Texas birdie_in_Texas is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Struggling to learn PT10 and use my 11R..!
Posts: 28
Default Re: Lost my eleven rack interface w/pt 10.1.2

What if the expansion pack came already loaded on your 11R like mine?

Same thing?
__________________
Desktop PC:
Gigabyte 970A-UD3 | AMD Phenom II X4 965 BE @ 4.2ghz | 16GB G.SKILL Ripjaws DDR3 1600 | Win7 64-bit
Pro Tools 10.01 | Eleven Rack + ERXP
Reply With Quote
  #5  
Old 04-28-2012, 07:00 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 7,150
Default Re: Lost my eleven rack interface w/pt 10.1.2

Quote:
Originally Posted by birdie_in_Texas View Post
What if the expansion pack came already loaded on your 11R like mine?

Same thing?
Yep. Thats precisely why everyone now has access to the ERXP, as I mention in the article I linked to above.
http://elevenrackusers.blogspot.com/...howing-in.html
and in this older blog post as well.
http://elevenrackusers.blogspot.com/...even-rack.html

You only run the first section of the ERXP. You won't be able to run the Firmware updater, nor do you need to, because you do not have the needed SN and ID codes that you receive in your avid account when you purchase the ERXP.
__________________
Brian

Windows 8.1 Pro 64 Bit

Pro Tools 11 | Eleven Rack + ERXP
Youtube Channel - BenoniStudio
Free Eleven Rack Tutorials, Rigs, and more
@BenoniStudio
Instagram
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack as Interface Dopamine Pro Tools Software (Mac) 10 02-02-2013 11:35 PM
Eleven rack with another interface ? oplatner Eleven Rack 11 05-30-2012 06:33 AM
Eleven Rack vs. Eleven Rack to another interface petesteen Eleven Rack 1 02-05-2012 02:53 PM
PT 9.0.5 update lost Eleven rack expansion lbar11 Eleven Rack 6 09-28-2011 08:41 AM
Eleven Rack + Another interface? Kaigne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-01-2009 06:49 PM


All times are GMT -8. The time now is 03:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com