Avid Pro Audio Community




Avid Pro Audio Community

How to Join & Post | Community Terms of Use | Avid.com Home Page

Google the Forum | Search Knowledge Base | Search Avid.com

Find Support | Support FAQ | Avid Support How To Video Series

Software Updates, Drivers, Manuals, Compatibility, Optimize, Troubleshoot, etc. (Links)

Please post your message once only to the correct forum
Help us Help You - READ THIS Before Posting!



Pro Tools 11 Information


Avid at AES Los Angeles 2014





Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-27-2012, 04:54 AM
#DarkBlu #DarkBlu is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: USA
Posts: 11
Default Re: Static noise with MP9 Win7

No response from Avid other than (post a Sandra report)? Here are the steps I took to attempt to correct this problem:

*Reinstalled the MP 9.05 update (since no method appears to exist to remove it and restore to version 9.

*Update my audio interface driver.

*Install new USB Cable to audio interface.

*De frag primary OS and secondary hard drives manually (they are set to do this automatically every Wednesday of Every week, forever).

*Increase buffer to 1024 and CPU allocation to 90%.

Static bug still exists and interferes with recording process. Its a different topic for a different thread, but I should also note that this version of Pro Tools MP 9 is incapable of bouncing anything more than 6 tracks of audio without a warning message that it's out of CPU and to remove some plugins.

So that's it. If "post a Sandra report" or not responding at all is Avid's solution to this problem, I'm done. That's it. I have another DAW that I can use and there are competing products that don't require an iLok nor have bugs show up after a software update, are reported in a forum, and users don't get stone walled for over a month on a fix. You won't fix it? I won't use it. Luckily, I didn't have thousands of dollars invested in a big studio Mixing board and Pro Tools HD 10, like the commercial studios in other forums struggling with problems you can't or won't fix.
__________________
Computer and CPU speed -PC AMD FX-4130 OC'd @ 4.2.75Ghz
OS version- Windows 8 32bit
M-Audio hardware model- Fastrack Ultra
Pro Tools version- Pro Tools MP 9 (Crashes Windows 8 every time)
Amount of RAM installed- 8GB
Recordings done on USB 2.0 external hard drive, 500GB.
99% disc space free.

If you listen to metal, you need to hear DARK BLU
http://darkblu.com/MEDIA.html
Reply With Quote
  #12  
Old 05-08-2012, 08:33 PM
#DarkBlu #DarkBlu is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: USA
Posts: 11
Default Re: Static noise with MP9 Win7

I got a response from Avid on Twitter. Here is there solution to the static problem with the ProTools MP 9.05 update:

"@AvidProTools
@dark_blu1 You would have to uninstall MP 9.0.5 completely and then reinstall MP 9.0."

This solution has worked for me without any problem. I haven't lost my custom plugins or anything. Whatever you do, after you uninstall 9.05 and reinstall 9, DO NOT UPGRADE TO PRO TOOLS 9.05 AGAIN. So far the static appears to be gone. Will report back if it re-appears.
__________________
Computer and CPU speed -PC AMD FX-4130 OC'd @ 4.2.75Ghz
OS version- Windows 8 32bit
M-Audio hardware model- Fastrack Ultra
Pro Tools version- Pro Tools MP 9 (Crashes Windows 8 every time)
Amount of RAM installed- 8GB
Recordings done on USB 2.0 external hard drive, 500GB.
99% disc space free.

If you listen to metal, you need to hear DARK BLU
http://darkblu.com/MEDIA.html
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Static in Audio/ProTools9 -win7 64 Joe.LoDuca Pro Tools Software (Win) 3 03-26-2012 09:16 PM
Static noise DiegoFox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-28-2011 03:00 PM
low static noise in PT 8 fixitinthemix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-30-2010 10:44 AM
Static noise (aka White noise ) During playback. =/ PoPimp3069 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 03-23-2010 04:06 PM
7.3.1 - static noise after using for a while dcrann11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-21-2007 07:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com