View Single Post
  #11  
Old 12-17-2008, 12:05 PM
Crank1000 Crank1000 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 164
Default Re: Report you PT8 exp. here

NOT IMPRESSED.

1. Amplitube 2 doesn't work at all. UNUSABLE. I get constant -6086 errors within seconds of just playing through Amplitube. Not playing the session or recording. I know it's not Amplitube because it works fine standalone.

2. I get constant errors in general using nothing but the included PIs. I can't work for more than 5-10 minutes without an error. That means that half the time, the error occurs during a record take.

3. Now the smart tool is very counter-intuitive. I have to scroll down in the midi track to move a note. I understand that now nobody is allowed to complain about MIDI editing within the edit window because there is a MIDI editor, but the problem is, when I am playing a full session looking for errors, I'm in the edit window. Then I find a problem with the MIDI track, I open the MIDI editor, and I have to find the spot again. Aggravating.

4. Pre fader metering doesn't work when a track is record enabled. I think this has been a problem for a few releases though.

5. If I record a track, then move my cursor somewhere else in the session, then decide I didn't like the take and undo the record. I now have to manually reposition my cursor to where it was. It used to remember for me.

6. MIDI tracks default to region view, so even if I choose to use the edit window for MIDI editing, I have to change the view to Notes, and then scroll down for half an hour to get to my notes.

7. A session that had a drumkit that was doctored up in Beat Detective in a previous release takes about 20 minutes to load in PT8 (only the first time though).

8. Did I mention I can't work for more than 5-10 minutes without an error?

9. In the open session window, I can't use arrow keys to navigate to higher folders. Once I close a session, and bring up the open session dialog, I am put into the folder of the session I was just using, and the only way to move out is to go to the mouse and select a drop down menu. So now if I accidentally go one folder short, I have to do it again. Would be nice to just be able to move freely about my folders with arrow keys. It has always worked before. Not sure why they took that away from us.

10. This happened one time, and I haven't been able to reproduce it yet, but I was able to do it consitantly before I convicted to the bug and moved on. I recorded about 2 measures of a drum beat. Quantized it to 16th notes. One of the kicks didn't quantize to the grid, so I manually moved it to the grid. When I selected the note, another note was CREATED on the Hat note. So to recap, I grab a kick note, and a hat note was created. I undid it. Tried again. It happened again. I could tried it several more times, and it faithfully did it every time. Then I noticed I couldn't select the note that was "under" the new note that was created. I got frustrated and left the room and went to get lunch.

11. I can't guarantee this is a pro tools bug, but I've never had this happen to me before with my older versions... I recorded a full drum kit. I listened back, and there was about 1 second of audio in one of the OHs that was cutting out. I couldn't get this to happen again though.

12. I can't explain this one: I recorded a drum kit and mixed it (pan an PIs). I always mix Drummer's perspective, so Hat=left, Ride=right. I noticed that I was hearing audience perspective in the OHs only. Then I looked and notice the inputs were switched on the OHs. Figuring it was user error, I just fixed the problem (or so I thought). I moved OHR to above OHL and renamed the tracks accordingly, and re-panned them accordingly. I closed the session. reopened the session. WTF?? My drum panning switched back, but everything else stayed how I left it. Couldn't get this to happen again either.

13. After the first time I launched PT after a VERY clean install, PT froze while trying to open a session. I tried to force quit. Nothing. I hard restarted the computer. Now my finder is missing? I erase Databases and preferences and hard restart about 4 more times, and then my finder comes back. hmmm. Then PT seems to launch fine and open the session.

14. Oh, and I forgot to mention that I can't work for more than 5-10 minute without an error. Even with a session with only 1 instrument track with Xpand 2 on it, and 2 audio tracks with Vocal PI chains (EQ3, TL Aggro, send to Verb Aux with a D-verb).

I have to mention that I found all these thing s within about 4 hours of using PT8. I'm not sure how they got by to release.


Anyways, it's not ALL bad. I like the new UI as far as Aesthetics are concerned. But I do wonder what post houses will say about not being able to invert colors to reduce eye-strain when working in the dark.

I also like...um...

I really wanted to like this release. I had planned to sell my old G5 and get a fancy new Mac Pro and run PT8 on it. But now I will definitely be sticking to 7.4 on my G5 until they fix nearly all of those problems because those are all fundamental workflows for me. I may come back and list some more stuff as I remember them, but I think that's a good enough review for now.


Edit: BTW, this was all on a MacBook Pro 2.4Core Duo with 2Gigs of ram and a 002.
Reply With Quote