View Single Post
  #3  
Old 10-18-2017, 06:44 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,647
Default Re: Need Help with AIR Structure - Creating a patch from imported samples

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Pro Tools 12.8 try Structure 2.0.7

As I'm sure you'll enjoy having the VST version of Structure 2.0.7 in Reason 10's Combinator (soon!) - now's a great time to grab the free version of Xpand!2 from
http://www.dontcrack.com/news/2017/1...k-exclusive-2/

and upgrade it to get the entire AIR Instrument Expansion Pack 3 Complete
"with its collection of twenty virtual instruments and progressive sound-design tools for only $74.99 (149.99 list) a saving of 50%."

If you decide to take the plunge:
Backup your Favorites, Imported Audio and Presets from
C:\Program Files (x86)\AIR Music Technology\Structure

Delete:
C:\ProgramData\AIR Music Technology\Structure

Structure Free (which comes bundled with Pro Tools) must be uninstalled before installing the Full version of Structure.

Uninstall Structure 2.0

Run CCleaner and restart computer.

Don't use the Structure 2.0.7 Updater (Windows) from
http://www.airmusictech.com/product/structure-2#updates


Instead use the Full Installer for Structure 2.0.7 from
http://www.airmusictech.com/retail/redeem


PS interested to see if Transfuser 2.0.7.19000 behaves itself here
http://duc.avid.com/showthread.php?t=394347
Were you using Transfuser version 2.0?
I already have the XPand2 VST, which I got for free off Don'tCrack. I'll have to check the exact version of Structure I'm currently running. I know it's 2.0.something.

I'm reluctant to upgrade for a bunch of reasons. One is I've not been all that impressed with the lack of help of AIR. I've had too many bad experiences with them. For example, about 18 months ago, I purchased an expansion pack off the AIR website for Vacuum Pro. I had then most current version. No matter what I tried, it would NOT allow me to install the expansion. I finally contacted AIR. It took them also a week to finally get back to me. When I did have them on the phone, the guy had me try several things, but to no avail. So, I requested a refund. Never saw it!

When I upgraded to 2.0...the process took forever and I had to uninstall and reinstall some things 4-5 times before everything finally worked.

I just don't want to go through all that again!

The problems I had today are not usual. In fact, everything I described today, I've done hundreds of times prior with no issues. Have no idea what has changed to make this happen. It also makes no sense. I import the WAV samples, create a patch and save it. Then, when I go to edit it and add some tweaks and re-save, it tells me I'm don't have access? Huh? Its MY patch for Pete's sake! And, Windows says I have all the permissions for the file, too. So, there's no rhyme nor reason for this one.

Then, when I try to duplicate a part, it tells me it can't find the files, even though I've navigated to the exact folder where all the supposed "missing" samples are. It just ignores it. Totally bizarre!
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 12.8
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote