View Single Post
  #1  
Old 12-06-2010, 12:21 PM
mcJack mcJack is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bremen, Germany
Posts: 4
Default Changing the sample rate for the "Digidesign CoreAudio Manager"

Hi all,

I'm having trouble with the sample rate with ProTools.
I have the a ProTools 9 HD2 on a Mac OSX 10.6.
What I want to do is to use WaveBurner from Logic Studio 8. This needs the CoreAudio Manager to be set at 44.1 kHz to work.

For a while I could live with the workaround, see thread: http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=284363 . I used a PT9 44.1 kHz project to change the clock speed, and it switched to the proper speed and stuck there as it should.

But since this week, when I start the CoreAudio Manager it switches to 48 kHz, even though I changed the preference in Audio-Midi-Setup to 44.1.
The only change was a OSX update, no software update or any intentional change was made in the meantime.

- So what is the proper way to switch the clock setting?
- I can't select any other sample rate in the CoreAudio Managers HW Setup, they are all greyed out. Is this intentional?
- When I change the speed in the AudioMidiSetup, nothing happens. How can I apply my new settings?
- Is there a file which has the 48kHz setting for the CoreAudioManager and does it help to dump that one and have it recreated?

Thanks for any hint leading towards a solution...

Best regards, mcJack

The complete Setup: ProTools HD2 9.0, 2x192 I/O, MacPro 2x2,26 QuadCore, OSX 10.6.5, 12GB RAM, Command8, WaveBurner 1.5.2 (from Logic Studio Pro 8)
Reply With Quote