View Single Post
  #1  
Old 01-21-2014, 05:13 PM
Muzoid Muzoid is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: southeast VT
Posts: 525
Default 10.3.8 and 6101 / 9128 errors

OK, for starters please don't tell me that I shouldn't have upgraded my Mac to Mavericks (OS 10.9). I did and it's been working just fine for quite some time now.

Here's what happened... I'd been working on this mix for a few days on and off. Fairly large session but not huge and I've done larger sessions on this machine before. Early 2011 15" Macbook Pro 2Ghz i7, 16GB RAM, 256GB SSD and 1TB SATA drives internally (took out the DVD) - system on the SSD, session on the SATA. All is running just fine, NO glitches at all. FYI, I'm primarily using the digital out of the mac, but I have tried using other interfaces to isolate the problem, though same results.

I have probably never seen a 6101 error on this machine before this ever. I've got a dual install with PT11 and the latest version of 10.3.8, loads of plugs, etc. About the most annoying thing about running PT on an mbp is the fans... they go crazy.

Anyway, about a week ago, I print the mix to send to the client and all is fine. 2 days later when I go back to make revisions, the session will only play for a few seconds at a time and I keep getting 6101 and 9128 error messages. The system usage meter is hovering around 40%,but keeps spiking into the red like crazy.

I've searched for answers to no avail. Tried a bunch of things to fix the problem... trashing prefs, repairing permissions, checked the hardware with Apple Hardware Test, etc. I've setup PT rigs for major studios, producers, composers, etc and many for myself over the years... but this is stumping me!!!

At first I thought it might be Mavericks, but I'm pretty convinced that it's not. I also thought that maybe some part in this MBP was dying (logic board, graphics board, hard drive) but AHT says all is good.

zapped pram, reset the smc... I think I've exhausted the possibilities...

so... I'm asking for some real insight here. If you've seen this kind of behavior and have some ideas that might be helpful, PLEASE respond or PM me. I'm ready to rebuild this machine from scratch or replace it, because it's very suddenly become almost unusable, though I would really like to avoid either of those options. I had to print stems of the mix today (deactivating all other tracks) to print the final today - a complete PITA.

Any insightful suggestions would be greatly appreciated. Thank You!
Reply With Quote