Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 291
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: demodigi
Forum: Getting Started 06-18-2016, 09:29 AM
Replies: 10
Views: 5,690
Posted By demodigi
Re: Basic Maneuvering Question

Yes you're right. Sorry, I red too quickly.

The correct entry is : "Options->Link Track and Edit Selection" ("->" for sub-menu) ;)
Forum: Getting Started 06-18-2016, 01:23 AM
Replies: 10
Views: 5,690
Posted By demodigi
Forum: Virtual Instruments 03-12-2016, 01:54 AM
Replies: 14
Views: 4,174
Posted By demodigi
Re: No solution to Xpand not finding it's files?

Well, actually, I don't know what you did exactly. And more details about your system would be useful (OS version, PT version, co-installation, etc..., system drive format (HFS+journalised...
Forum: Virtual Instruments 03-11-2016, 12:44 AM
Replies: 14
Views: 4,174
Posted By demodigi
Re: No solution to Xpand not finding it's files?

Did you read this thread (http://duc.avid.com/showthread.php?t=328601&page=6) (post#37 and post #54) ? I posted lots of info so it can be a bit confusing (but detailed), but to sum up :

Try to...
Forum: Pro Tools 10 03-07-2016, 01:44 PM
Replies: 7
Views: 3,982
Posted By demodigi
Re: No Signal Generator

I am not a Windows guy but are you sure PT10 is fully compatible with Windows 10...
Forum: Pro Tools 10 03-05-2016, 12:28 AM
Replies: 7
Views: 3,982
Posted By demodigi
Re: No Signal Generator

No, except checking up Plug-ins folders as Ben Jenssen just suggested. Note that Signal generator has also an AAX version (compatible PT10/11/12) so check all of those :
RTAS (.dpm) :...
Forum: Pro Tools 10 03-03-2016, 08:35 AM
Replies: 7
Views: 3,982
Posted By demodigi
Re: No Signal Generator

Signal Generator is a mono plug-in only, so if you tried to put it on a stereo or multichannel track, you should look into the multi-mono list.

Note : "Other" is the right category, btw.
Forum: Pro Tools 11 03-02-2016, 12:52 AM
Replies: 10
Views: 8,414
Posted By demodigi
Re: "Low Latency Monitoring" with 3rd Party Interfaces

This is the normal behavior => RTFM.
(Emcha_audio and john1192 already replied, and Emcha_audio even copied the Manual's explanation in post#2. Is it so difficult to just READ ???)

With LLM...
Forum: Pro Tools 11 02-09-2016, 12:45 AM
Replies: 50
Views: 25,350
Posted By demodigi
Re: no side chain delay compensation for HD Native users

Hi guys.

Can you read this PT12 topic (http://duc.avid.com/showthread.php?p=2333695#post2333695) and give us a feedback ?

Thanks.
Forum: Pro Tools 11 02-09-2016, 12:35 AM
Replies: 10
Views: 8,273
Posted By demodigi
Re: Delay Compensation on AUX tracks - automatic

Yes, I confirm.

But I think it's just a display issue : Is there actually a delay ? => who knows as we can't listen to the signal. But I used to get other cases where delay comp display was wrong...
Forum: Pro Tools 12 02-07-2016, 07:55 AM
Replies: 2
Views: 1,687
Posted By demodigi
Re: Stupid question time

Q10 (mono) has been (manually) added as a favorite plug-in (hold on CMD (mac)/CTRL (PC) and click on a plug-in in the list to add/remove it in/from the favorite list).
Forum: Pro Tools 12 02-07-2016, 04:09 AM
Replies: 67
Views: 31,168
Posted By demodigi
Re: Workaround for lack of side chain delay compensation

Ah Ok. So I am dismissed :D.

EDIT : on HDX system, does it actually works with all kind of plug-ins or AAX-DSP only ? (ex : a mix of UAD, Native AAX and DSP AXX plug-in chain)
Forum: Pro Tools 12 02-07-2016, 03:41 AM
Replies: 67
Views: 31,168
Posted By demodigi
Re: Workaround for lack of side chain delay compensation

Hi OliverH,

Thanks for making those further tests. It seems to confirm that it's simply a signal flow issue more than an ADC issue.

As I said, we (you) are delaying the main audio signal but...
Forum: Pro Tools 12 02-06-2016, 04:18 AM
Replies: 67
Views: 31,168
Posted By demodigi
Re: Workaround for lack of side chain delay compensation

Hi guys,

I tried to reproduce you're latency issue with but I don't have any comp plugin that both support sidechain AND introduce high latency (like UAD).

But did you take care of the order of...
Forum: Pro Tools 12 01-23-2016, 11:01 AM
Replies: 12
Views: 8,320
Posted By demodigi
Re: Problems Using 2 RME Fireface 800's

Actually, it is PT's session who "dictate" the appropriate sample rate to the FF800-1, then the FF800-2's clock should follow (if WC is correctly selected as the main clock in its control panel).
Forum: Pro Tools 12 01-23-2016, 05:49 AM
Replies: 12
Views: 8,320
Posted By demodigi
Forum: Pro Tools 12 01-23-2016, 02:30 AM
Replies: 12
Views: 8,320
Posted By demodigi
Re: Problems Using 2 RME Fireface 800's

1/ You should NOT use an Aggregate device as Pro Tools Playback Engine but use only (1) FF800 interface. Use Fireface 800 coreaudio driver of the 1st FF800. Pro Tools should only "see" 28 channels of...
Forum: Pro Tools 12 01-02-2016, 02:04 AM
Replies: 12
Views: 8,320
Posted By demodigi
Re: Problems Using 2 RME Fireface 800's

@ bloodsnake2
Pro Tools is limited to 32 I/O with Core Audio (or ASIO) interfaces.

If I understand you're setup, you are using an aggregate device (the 2 FF800 are combined into 1 interface in...
Forum: Virtual Instruments 12-31-2015, 03:27 AM
Replies: 25
Views: 49,803
Posted By demodigi
Re: VST instruments into PT12

Yes, AU only. VSL planned to add VST support on Mac, but I don't know if it will ever happen.

In another hand :
- nearly all plug-ins exist in both AU and VST.
- Most plug-ins are also AAX...
Forum: Windows 12-31-2015, 03:13 AM
Replies: 18
Views: 11,535
Posted By demodigi
Re: Alt Tab doesn't work when Pro Tools is open

The "thing" is that Pro Tools has first been designed on Mac, and Mac OS and PT are extensively using 4 modifier key commands (SHIFT, OPTION, COMMAND and CONTROL) while Windows is extensively using...
Forum: macOS 12-31-2015, 02:50 AM
Replies: 12
Views: 6,229
Posted By demodigi
Forum: Virtual Instruments 12-31-2015, 12:47 AM
Replies: 55
Views: 58,946
Posted By demodigi
Re: No Patches or Sounds available in Xpand2 (only lists None)

I don't know why you still had the issue after a clean install. But I suppose you had a mess in your plist file or folder permissions that prevent the applications (ie : Xpand plug-ins) to properly...
Forum: Virtual Instruments 12-30-2015, 11:50 PM
Replies: 25
Views: 49,803
Posted By demodigi
Re: VST instruments into PT12

Hi,

Other suggestions :
- VSL Vienna Ensemble Pro 5 (http://vsl.co.at/en/Vienna_Software_Package/Vienna_Ensemble_PRO) (uses AU on Mac, VST on PC)
- P&M Chainer...
Forum: Virtual Instruments 12-24-2015, 06:47 AM
Replies: 55
Views: 58,946
Posted By demodigi
Re: No Patches or Sounds available in Xpand2 (only lists None)

For the record, I've edited my post #37 (http://duc.avid.com/showpost.php?p=2074556&postcount=37) in order to add some instructions with Mavericks (to solve the .big file not found). Modifications...
Forum: macOS 12-24-2015, 05:28 AM
Replies: 12
Views: 6,229
Posted By demodigi
Re: Expansing Pro Tools Shortcut for future release (mix/edit view, toggle options)

1st post edited to reflect PT12 (incl. PT12.4) modifications and additions.

I will try to post a method to exchange OSX shortcut all in a row, as soon as possible (even though this topic doesn't...
Showing results 1 to 25 of 291

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 03:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com