Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 89
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: dford
Forum: macOS 04-04-2017, 05:28 PM
Replies: 68
Views: 31,764
Posted By dford
Re: Mac Pro (Late 2013) GPU Issues

Yes!

We have a D300 that has had a slew of issues since the date of purchase (2014). All of the issues you describe and others (such as distorted video, etc). After checking the logs we found many...
Forum: Pro Tools 12 03-31-2016, 05:50 PM
Replies: 6
Views: 2,573
Posted By dford
Re: Having Pro Tools on only one OSX User Account

Hi there,

Not sure I fully understand but the Applications folder is system wide. Once installed it's available for all users.


Dev
Forum: General Discussion 03-30-2016, 05:53 PM
Replies: 27
Views: 14,628
Posted By dford
Re: iLok 3.0.0

Does PT even include ILM? I think its a separate download....
Forum: General Discussion 03-30-2016, 10:23 AM
Replies: 27
Views: 14,628
Posted By dford
Re: iLok 3.0.0

Can anyone confirm if the newest posted iLok License Manager (3.0.1) resolves the issues that you all describe?

Thanks,
Forum: Post - Surround - Video 03-28-2016, 05:28 PM
Replies: 9
Views: 3,832
Posted By dford
Re: DNS One authorization Help

You should have a serial number or authorization code from wherever you bought it. Then you have to put that code in the License manager (Applications/ Cedar/License Manager)

Then it will work.
Forum: Pro Tools 12 03-21-2016, 07:44 AM
Replies: 14
Views: 7,781
Posted By dford
Re: No Delay Compensation for Automation

I have used UAD Apollo's and Quads, albeit not everyday....

The PT HW Buffer size does play a role in this overall delay even with UAD plugs so if possible you should attempt to lower it, and...
Forum: Pro Tools 12 03-20-2016, 06:02 PM
Replies: 14
Views: 7,781
Posted By dford
Re: No Delay Compensation for Automation

Yes it still happens with the S6. It's super annoying but it's not a bug, therefore it cannot be fixed and will be on every control surface, mixing console, app, etc.

If you use delay...
Forum: Pro Tools 12 03-19-2016, 08:39 PM
Replies: 14
Views: 7,781
Posted By dford
Re: No Delay Compensation for Automation

What is the hardware buffer size being used? If you can drop it down it will lower the overall delay and tighten up and minimize the effect. This is a very real issue, it's not a bug tho. The only...
Forum: Pro Tools 12 02-23-2016, 11:08 AM
Replies: 4
Views: 3,643
Posted By dford
Re: Why does PT 12.4 HD not spread CPU load evenly on cores?

That is not an acurate representation of the CPU load balance….Its is more flat in reality. For some reason they always depict using this pyramid….
Forum: Pro Tools 11 02-04-2016, 12:07 PM
Replies: 4
Views: 2,587
Posted By dford
Forum: Artist Series 01-09-2016, 09:07 PM
Replies: 2
Views: 2,157
Posted By dford
Re: Artist Mix/Transport with iMac 27" 5K?

You have lots of options....

Putting it all on the same NIC shouldn't be an issue, but you can get a USB to Ethernet adapter or even a Thunderbolt to Ethernet adapter if you prefer to split them...
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control 11-23-2015, 08:11 AM
Replies: 2
Views: 3,194
Posted By dford
Re: Pro Tools Control working simultaneously with D-Command

This will not work, and I don’t believe there is any plan to make this work. They work on two conflicting protocols. The ICON’s are Legacy ethernet controllers, I don’t believe there is any active...
Forum: Post - Surround - Video 11-11-2015, 06:52 AM
Replies: 35
Views: 15,455
Posted By dford
Re: Video stutter - please help!

Glad to hear it helped...Thanks for posting your findings for others.

Using ReVibe is a good idea, not sure if you have HDX or not, but it would be great to convert from Native to DSP....Anyways...
Forum: Post - Surround - Video 10-30-2015, 03:28 PM
Replies: 35
Views: 15,455
Posted By dford
Re: Video stutter - please help!

Yes, you are on the edge. My best guess is your plugins. Altiverb is a bit of a pig if I recall correctly - If you have 20 instances that alone could be causing the memory stress on the system. ...
Forum: Post - Surround - Video 10-30-2015, 12:21 PM
Replies: 35
Views: 15,455
Posted By dford
Re: Video stutter - please help!

Have you tried watching activity monitor and more specifically the memory usage while you're ProTools system suffers from these errors? If Pro Tools meets or exceeds approximately 2.6 GB of memory...
Forum: Post - Surround - Video 10-30-2015, 11:56 AM
Replies: 35
Views: 15,455
Posted By dford
Re: Video stutter - please help!

These images all appear to be RAM related....What version of Pro Tools are you using, what is your Disk Cache set to?
Forum: Pro Tools 11 05-21-2015, 06:18 PM
Replies: 19
Views: 10,309
Posted By dford
You mentioned trying to use the LM2 plugin is...

You mentioned trying to use the LM2 plugin is when the issue happens? Pro Tools 11 has been known to kick memory errors when it overloads the CPU. It could be possible that this plugin (as its...
Forum: Pro Tools 11 05-20-2015, 07:51 AM
Replies: 19
Views: 10,309
Posted By dford
Hey Exodius, I think it is still worthwhile...

Hey Exodius,

I think it is still worthwhile trying "Normal". What is your System Usage window showing on the Disk Cache window? Also open up Activity monitor and see what is using your RAM?
Forum: Pro Tools 11 05-20-2015, 06:32 AM
Replies: 19
Views: 10,309
Posted By dford
What is your Disk Cache set to? Set it to...

What is your Disk Cache set to? Set it to “Normal” (no allocation). Its possible that you have claimed RAM with your Disk Cache setting. No amount of SUDO releasing will fix that, if that is the...
Forum: Pro Tools 11 03-05-2015, 09:01 AM
Replies: 5
Views: 11,935
Posted By dford
Re: Pro Tools Won't Import Video

What was the original file format? You can find it by opening the video in QuickTime and use Get Info. Take a screen cap of the specs and post.
Forum: Tips & Tricks 01-21-2015, 07:26 AM
Replies: 18
Views: 10,533
Posted By dford
Re: Delay compensation Problem when tracking

Its possible the plugin in question is reporting wrong processing delay to ADC. Can you measure the difference between the two clip starting points and then us the +\- field to manually adjust? ...
Forum: macOS 09-05-2014, 06:28 AM
Replies: 8
Views: 4,586
Posted By dford
Re: Tracks Not Playing Back

Have you guys ensured that there are no italicized (I/O references with no physical connection) associated with your session in the I/O Setup page?

The best way to achieve this is REMOVE all your...
Forum: Post - Surround - Video 08-15-2014, 11:34 AM
Replies: 35
Views: 15,455
Posted By dford
Re: Video stutter - please help!

I might be late to the party…

However what version of Decklink Studio software are you running? The latest version is 10.1.4.

These updates often provide firmware updates to the cards as...
Forum: Third Party Interfaces 07-14-2014, 04:21 AM
Replies: 1
Views: 3,008
Posted By dford
Re: How to connect Magma ExpressBox 3T to new Mac Pro

The expansion chassis has an external power supply and power on molex connectors…Just tape into it with the HDX card power adatper.
Forum: Post - Surround - Video 07-02-2014, 08:30 AM
Replies: 5
Views: 3,278
Posted By dford
Re: 59.94 Video Jitters / Jerky Playback with 10.1.1 Blackmagic Drivers

I noticed something similar when upgrading one of our rooms but haven’t seen it since. This video file was 23.98fps for sure, so I’m not sure that it is frame-rate dependant.

Blackmagic released...
Showing results 1 to 25 of 89

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 11:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com