Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 38
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Bob Katz
Forum: Pro Tools 2019 03-25-2020, 05:58 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Thank you so much, Farhoof. My monitor's gray scale must be set so low and the colon so small that it looks like 1.01 instead of 1.0:1! I'll recheck.

Ironically, I changed it in order to test and...
Forum: Pro Tools 2019 03-25-2020, 02:29 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Ironically, in Studio A I'm running windows on bootcamp on a MacPro Cheesegrater. I use Windows to run Sequoia for mastering every day. It's far more convenient for me to quit Sequoia and run Pro...
Forum: Pro Tools 2019 03-25-2020, 01:47 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Improvements to clip effects will happen, I'm sure, and a GR meter is essential. On my windows system, the default ratio is 1.01. Subtle, but I can't accept any modification to a capture file. For...
Forum: Pro Tools 2019 03-24-2020, 05:48 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Rich - I am very sorry to tell you that this is not "just a UI problem". The factory default setting engages the compressor, with a threshold of -24 dBFS and a ratio of 1.01. So it's going to be very...
Forum: Pro Tools 2019 03-24-2020, 04:20 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Fair enough. Although it's a pain in the ass to have to do that if it is true that the clip effects are enabled. So let me do some measurements because (at least on my system) the indicator that clip...
Forum: Pro Tools 2019 03-24-2020, 01:03 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

OK, I investigated. I've always had the indication for clip effects turned on if they are engaged. But it's never appeared for me, which should give peace of mind, right? But read on, read on.
...
Forum: Pro Tools 2019 03-24-2020, 12:20 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Dear Rich: Thanks. I was not aware of the indicator of clipFX being applied or not. Perhaps it's in the view menu or preferences but it's not showing any EQ or DYN indication on the clip(s).
...
Forum: Pro Tools 2019 03-23-2020, 09:49 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Sorry Will, typo. I meant to type 2019.12
Forum: Pro Tools 2019 03-23-2020, 07:09 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

I'm not sure it's repeatable, to be honest. In some cases dragging a clip into the timeline the clip seems to pick up my personal preset. In other cases it comes up factory default. Just as bad or...
Forum: Pro Tools 2019 03-23-2020, 07:07 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

New clips recorded in the timeline have the "defective" factory default clip effects preset applied. This is completely unacceptable. I've issued an Avid Support case.
Forum: Pro Tools 2019 03-22-2020, 02:53 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

As I mentioned in the thread, you are correct. I misinterpreted the 1 and 2 buttons and did not realize they are ENGAGE buttons for the filters. Nevertheless, for sure the two dynamics ENGAGE buttons...
Forum: Pro Tools 2019 03-22-2020, 02:49 AM
Replies: 2
Views: 432
Posted By Bob Katz
Re: Annoying behavior with the main panner popping up

Thanks. Problem Solved. I really had to prune the Eucon settings to solve this one!
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 04:57 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

The behavior is definitely inconsistent. I cannot predict why some clips dragged into the session as "factory default" and some as my user preset. This behavior is not only worrisome, it's...
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 04:48 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Roger. I did not realize that the filter buttons 1 and 2 were ENGAGE buttons (see later in this thread), but the dynamics sections are engaged!
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 04:47 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Thanks, Weed. Yes and no, please see later in the thread.
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 04:43 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Hey, James. You actually alerted me just now that the 1 and 2 buttons are ENGAGE buttons for the filters and they are out in the factory default. But the dynamics section is in and both comp/limit...
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 03:38 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

EDIT: My initial reaction was that the user default function was not available but if you jump through hoops you can set a user default. See later in this thread.
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control 03-21-2020, 03:34 PM
Replies: 7
Views: 850
Posted By Bob Katz
Re: Error occurred while trying to load the controller

Dear Eddie: Thanks for your interest. As you can see in my last post, I got Eucon to work, by SIMPLY checking the checkbox without a session running. So, it's a bug obviously, and one that lead me on...
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 09:37 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

Thanks for asking. These are clips that Pepe and I bounced from his Pro Tools 20 Pro Tools HD system on a Mac. I moved them to my PC system on an SSD. At several points in my editing I bounced IN THE...
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 05:53 AM
Replies: 2
Views: 432
Posted By Bob Katz
Annoying behavior with the main panner popping up

This began recently and I can't seem to find the setting to stop the behavior: The main panner for any track pops up when I select the track or an object in the track. This on the latest 2018 Pro...
Forum: Pro Tools 2019 03-21-2020, 05:46 AM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Re: Urgent: Serious issue with clip effects

EDIT: Correction. Regarding the filters, it is my error. You are correct, the filters are not engaged. I did not realize the 1 and 2 buttons are engage buttons for the filters. However, what I...
Forum: Pro Tools 2019 03-20-2020, 05:49 PM
Replies: 30
Views: 2,544
Posted By Bob Katz
Urgent: Serious issue with clip effects

There are many obvious things weak about clip effects, but the biggest and most serious problem is that the "factory default" has low pass and high pass filters engaged and (if I recall correctly) a...
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control 03-19-2020, 11:18 AM
Replies: 7
Views: 850
Posted By Bob Katz
Re: Error occurred while trying to load the controller

I FIXED IT! Unfortunately I had to go through all of the steps including uninstall and reinstall and still initializing the Eucon failed. And then I got adventurous and decided to enable the Eucon...
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control 03-18-2020, 04:54 PM
Replies: 7
Views: 850
Posted By Bob Katz
Re: Error occurred while trying to load the controller

Thanks, Eddie. OK, I'll go through that.
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control 03-16-2020, 07:06 PM
Replies: 7
Views: 850
Posted By Bob Katz
Re: Error occurred while trying to load the controller

I just launched Magix Sequoia and it accesses the S1 and the tablet very well. So the problem is definitely within Pro Tools, perhaps a .dll which is missing or not configured correctly.
Showing results 1 to 25 of 38

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com