Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 1.27 seconds.
Search: Posts Made By: rems
Forum: Third Party Interfaces 12-02-2015, 10:59 AM
Replies: 2
Views: 3,044
Posted By rems
Re: ASIO device properties error - Saffire PRO

cwsand, I hear ya! I do plan on giving it another try because Focusrite will verify my system remotely to see if they find a solution. I'll let you know.
Forum: Third Party Interfaces 11-24-2015, 08:36 AM
Replies: 2
Views: 3,044
Posted By rems
ASIO device properties error - Saffire PRO

I posted the following question in the incorrect forum, should have been in this one:

Hi everyone. After upgrading to Windows 10 I've been getting the following message after opening PT 11...
Forum: FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 11-22-2015, 06:37 AM
Replies: 4
Views: 3,128
Posted By rems
Re: ASIO device properties have been changed by the device control panel (Saffire PRO

Thanks albee1952 and amagras for your replies! I'll try your recommendations.

Albee1952, I believe that Windows was not using the Saffire as the default device, that is why Focusrite...
Forum: FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 11-21-2015, 10:09 AM
Replies: 4
Views: 3,128
Posted By rems
ASIO device properties have been changed by the device control panel (Saffire PRO)

Hi everyone. After upgrading to Windows 10 I've been getting the following message after opening PT 11 sessions with Spectrasonics Omnisphere or RMX Stylus or after loading sounds from these...
Forum: Third Party Interfaces 06-20-2014, 12:53 PM
Replies: 7
Views: 3,541
Posted By rems
Re: Substitute for Digi003

Thanks, I'll look forward to it
Forum: Third Party Interfaces 06-19-2014, 02:01 PM
Replies: 7
Views: 3,541
Posted By rems
Forum: Third Party Interfaces 06-18-2014, 03:39 PM
Replies: 7
Views: 3,541
Posted By rems
Substitute for Digi003

I posted this question in another forum, but I believe I should have posted here:

My Digi003 died a few days ago, got it checked locally and seems to be board issue. I basically have to either buy...
Forum: Windows 06-17-2014, 03:48 PM
Replies: 2
Views: 1,733
Posted By rems
Re: Substitute for Digi 003

Thanks Craig! The link really helped. I mostly use external preamps and a Lavry converter (connected to the Digi's 003 spdif). I have to make sure that I can achive these connections flawlessly.
Forum: Windows 06-17-2014, 03:05 PM
Replies: 2
Views: 1,733
Posted By rems
Substitute for Digi 003

My Digi003 died a few days ago, got it checked locally and seems to be board issue. I basically have to either buy a used one through ebay ($300+) or buy a new interface. Any recommendations from you...
Forum: Pro Tools 11 12-29-2013, 05:59 AM
Replies: 5
Views: 2,294
Posted By rems
Re: Sudden drop in volume but waveform looks the same

Problem solved by trashing databases and preferemces, although I still don't know what happened.
Forum: Pro Tools 11 12-28-2013, 01:09 PM
Replies: 5
Views: 2,294
Posted By rems
Re: Sudden drop in volume but waveform looks the same

Automation is the same as before. The strange thing is that it's happening in all my sessions (even ones I haven't worked in for months) only the sound files. It seems as if there is a preset or...
Forum: Pro Tools 11 12-28-2013, 12:42 PM
Replies: 5
Views: 2,294
Posted By rems
Re: Sudden drop in volume but waveform looks the same

Weird! All sound files in all my sessions are acting like this! Only the virtual instruments, midi, etc are unaffected.
Forum: Pro Tools 11 12-28-2013, 12:33 PM
Replies: 5
Views: 2,294
Posted By rems
Re: Sudden drop in volume but waveform looks the same

I checked the file outside of PT (media player) and it sounded good. Nevertheless, no matter where I check in PT it sounds very low. Even after raising the volume 36 db its still too low.
Forum: Pro Tools 11 12-28-2013, 10:59 AM
Replies: 5
Views: 2,294
Posted By rems
Sudden drop in volume but waveform looks the same

I'm stuck with a problem. I recorded my voice in a session and it had a good volume/waveform (peaking at -10). Applied plugs, editing, etc, it was sounding good. All of a sudden, and probably after...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10-25-2012, 03:47 PM
Replies: 5
Views: 2,243
Posted By rems
Re: Going from 32/96 to 16/44

Thanks for the link! I will have to try doing some bounces using PT's internal SRC and compare them to R8 brain.
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10-22-2012, 12:29 PM
Replies: 5
Views: 2,243
Posted By rems
Re: Going from 32/96 to 16/44

Thanks CME. That seems to be the easiest way. What about if I wanted to use an external SRC like R8Brain? Do I have to use R8 as the SRC and then open the SRC'd file in PT for dithering?
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10-21-2012, 06:59 PM
Replies: 5
Views: 2,243
Posted By rems
Going from 32/96 to 16/44

What is the best route to get from a 32 float bit/96 khz recording to a 16/44.1 wav for CD burning, sonicwise?
Forum: Windows 06-15-2012, 10:59 AM
Replies: 2
Views: 2,560
Posted By rems
Re: Internal or external clock source when mixing?

thanks nst7. i'll definately check it out myself.
Forum: Windows 06-14-2012, 07:59 PM
Replies: 2
Views: 2,560
Posted By rems
Internal or external clock source when mixing?

I use a Lavry Blue AD converter with a Digi003 rack unit. I always set the clock source in PT to external when tracking and mixing (and set the Lavry to internal). I think I read or saw a PT video...
Forum: Windows 05-27-2012, 08:48 AM
Replies: 395
Views: 110,069
Posted By rems
Re: Pro Tools 10 Freezes

I just wanted to inform everyone that I no longer have the freeze problem after changing my MOBO, CPU, RAM and PSU. I can't tell what causes the problem, but I figured I post this information just in...
Forum: Windows 05-21-2012, 02:06 PM
Replies: 3
Views: 2,141
Posted By rems
Re: Upgrading my computer - suggestions

Thanks for your response!

How much power should I be looking at?

I agree on the RAM thing, I'll look into that, although I donot use HD or CPTK2.
Forum: Windows 05-21-2012, 10:53 AM
Replies: 3
Views: 2,141
Posted By rems
Upgrading my computer - suggestions

Hi everyone!

I'm in the process of upgrading my computer in the following days and would like some advice. Here is the proposed list of components:

1. GIGABYTE GA-X79-UD3 LGA 2011 Intel X79...
Forum: Windows 05-02-2012, 03:13 PM
Replies: 1
Views: 2,305
Posted By rems
9128 DAE error (CPU overload) with no plugins

Hi. I'm running PT10 with Windows 7 64 bit.

I'm currently getting the DAE 9128 CPU overload error telling me to remove some native plugins. The problem is that the sessions either has 1 plugin or...
Forum: Windows 04-30-2012, 09:51 AM
Replies: 2
Views: 2,335
Posted By rems
Re: PT10 resets plugins from older versions+freeze problem

Well, my first problem got solved after updating the Waves version 6 plugins to version 9 (after paying WUP).
Forum: Windows 04-28-2012, 06:06 PM
Replies: 2
Views: 2,335
Posted By rems
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com