Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 17 of 17
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: nibtgom
Forum: Pro Tools 12 08-25-2018, 05:52 AM
Replies: 4
Views: 1,112
Posted By nibtgom
Re: What is this noise? MOTU 8 user

Someone told me this was bit crushing... made me realise I forgot one step in installing new hardware..open up MIDI SETUP. I didn't do anything else and now there is no more bit crushing


yey!
Forum: Pro Tools 12 08-25-2018, 05:26 AM
Replies: 4
Views: 1,112
Posted By nibtgom
Re: What is this noise? MOTU 8 user

hi,

This is actually from iTunes, but I uploaded it to soundcloud. Its an 8Pre
Forum: Pro Tools 12 08-23-2018, 11:14 PM
Replies: 4
Views: 1,112
Posted By nibtgom
What is this noise? MOTU 8 user

I got a new interface from the US today (I live in Australia), it is my 2nd one, I am upgrading from Mbox Mini 3rd gen.

I have downloaded the drivers and set it up and play a itunes file, youtube...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 03-16-2018, 08:24 PM
Replies: 3
Views: 2,506
Posted By nibtgom
Re: Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated?

I only have one functioning usb port at the moment but yeah you're completely right. I was not plugging in my powered usb hub because it was previously working fine without it, so i just plugged it...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 03-16-2018, 12:17 AM
Replies: 3
Views: 2,506
Posted By nibtgom
Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated?

My mbox has worked fine since i got it several months ago, this is very sudden change to the way it usually operates.

Today I activate phantom power on the mbox and now I can't monitor playback,...
Forum: Pro Tools 11 09-20-2017, 12:59 AM
Replies: 1
Views: 2,095
Posted By nibtgom
Re: MIDI device not showing up in peripherals

scratch that, just re installed the driver. fixed
Forum: Pro Tools 11 09-20-2017, 12:38 AM
Replies: 1
Views: 2,095
Posted By nibtgom
MIDI device not showing up in peripherals

Hi,

I can see my MS20 mini synth is connected to my mbox mini (3rd gen) as it is showing in Audio MIDI setup. Its connected via USB into my laptop. However I don't see it in showing in Peripherals...
Forum: FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 08-31-2017, 11:26 PM
Replies: 0
Views: 1,914
Posted By nibtgom
Mbox mini high noise floor

Hi

Recently I have record armed both channel 1 and 2 and there is a a little preamp noise I can see visually in the meter and I can hear it too. Problem is that nothing is plugged in. I plug in...
Forum: Pro Tools 10 08-03-2017, 07:10 AM
Replies: 9
Views: 4,891
Posted By nibtgom
Re: Analogue synth Midi hardware setup

I think you misunderstood my question - I understand that you can't hear midi. I was confused specifically about routing.

As it turns out, I was simply unaware that you needed to record through an...
Forum: Pro Tools 10 08-02-2017, 11:14 PM
Replies: 9
Views: 4,891
Posted By nibtgom
Re: Analogue synth Midi hardware setup

I think I've concluded I can receive Midi data from a synth with a usb but I cannot record the synth with a USB
Forum: Pro Tools 10 08-02-2017, 10:12 PM
Replies: 9
Views: 4,891
Posted By nibtgom
Re: Analogue synth Midi hardware setup

Thanks mate, I will look into that. Just another question about what you said - I think you said I should use an aux to hear the MIDI, I understand that part - but my outputs on the MIDI track don't...
Forum: Pro Tools 10 08-01-2017, 11:33 PM
Replies: 9
Views: 4,891
Posted By nibtgom
Re: Analogue synth Midi hardware setup

Musicman, thank you!! This makes more sense to me now. Am thinking I will now need to get a new interface with MIDI inputs considering my growing synth collection
Forum: Pro Tools 10 08-01-2017, 05:56 AM
Replies: 9
Views: 4,891
Posted By nibtgom
Analogue synth Midi hardware setup

Hi there,

unfortunately I am a bit of a MIDI n00b, as far as hardware goes.
I have am not getting signal into my Midi track at the moment. I have

* A USB powered midi controller - M-Audio...
Forum: Pro Tools 10 10-13-2016, 01:48 AM
Replies: 4
Views: 3,415
Posted By nibtgom
Re: separating 2 mono tracks from a stereo file

It is 2 tracks, 1 guy talking 1 woman talking, delivered to me i a stereo m4a file. They were 2 channels recorded from Skype, but he merged them into a single file. I just want to separate them into...
Forum: Pro Tools 10 10-12-2016, 05:36 AM
Replies: 4
Views: 3,415
Posted By nibtgom
separating 2 mono tracks from a stereo file

i've been sent an M4a file from a podcaster who wants me to edit out a 2 way conversation. These are 2 separate tracks the podcaster ha merged into one stereo channel. I want to split them into 2...
Forum: macOS 09-06-2015, 06:32 AM
Replies: 3
Views: 3,001
Posted By nibtgom
Re: mbox mini 3 is playback engine but not showing up in I/O paths?

i should say I'm using PT11,

have enough issues with PT10 thinking i'm using an out of date OSX.......ugh
Forum: macOS 09-06-2015, 06:31 AM
Replies: 3
Views: 3,001
Posted By nibtgom
mbox mini 3 is playback engine but not showing up in I/O paths?

Hey, I recenty installed a new SSD, and updated from mavericks to yosemite. i use an mbox mini 3....anyway i've encountered a new problem. i have changed the playback engine to mbox, but i can only...
Showing results 1 to 17 of 17

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 11:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com