Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 149
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Elton Hyland
Forum: MIDI 03-29-2020, 11:32 AM
Replies: 2
Views: 1,316
Posted By Elton Hyland
Re: 003 Rack, Command 8, Roland XP-80 & PT

Sorry for the long response wait. Here is what I am trying to do.
I have a Roland XP-80 Keyboard. I like the patches I have in it, along with some add-on patches. I want to load a MIDI file off the...
Forum: Getting Started 03-01-2020, 02:00 PM
Replies: 7
Views: 833
Posted By Elton Hyland
Re: PT 2019 & Roland XP80

On a whim and after working on this for days, I decided to go get my Roland XP-60. Same keyboard only shorter. Plugged it in and it works. I can only assume prior to more testing that something in...
Forum: Getting Started 03-01-2020, 12:33 PM
Replies: 7
Views: 833
Posted By Elton Hyland
Re: PT 2019 & Roland XP80

Thank you Chuck. I did that just now and as before, I get no input at all inside PT. Either on the MIDI & AUX track or the INSTRUMENT track. ( I tried setting it up using both methods. ) Boy I am...
Forum: Getting Started 03-01-2020, 10:37 AM
Replies: 7
Views: 833
Posted By Elton Hyland
PT 2019 & Roland XP80

I have a Roland XP80 keyboard and I want to use it to play sounds on a instrument or MIDI track using a virtual instrument. Does anyone know what the settings would be inside the XP80 to use it only...
Forum: MIDI 02-29-2020, 01:29 PM
Replies: 2
Views: 1,316
Posted By Elton Hyland
003 Rack, Command 8, Roland XP-80 & PT

Greetings all.
Started with Protools 7 but moved to another state, rebuilt studio and decided to go with the latest PT.
My hardware is a Roland XP80, 003 RACK, Command 8 and Windows 10 running...
Forum: ProControl, Control|24, Command|8 02-22-2020, 10:10 AM
Replies: 2
Views: 1,038
Posted By Elton Hyland
About to take the leap. Your thoughts?

I moved my studio from Washington State to Nashville. While out west, I used PT7 etc. With that, I also used a Command 8, 003 RACK. The COMMAND 8 being USB and the 003 being Firewire.

After...
Forum: General Discussion 01-18-2017, 03:07 PM
Replies: 4
Views: 2,664
Posted By Elton Hyland
Re: Worth the upgrade? Your opinion?

What about just increasing the computer power / speed and reinstalling PT LE on a couple of SSD drives?
Forum: General Discussion 01-18-2017, 09:13 AM
Replies: 4
Views: 2,664
Posted By Elton Hyland
Worth the upgrade? Your opinion?

I am using ProTools LE 7.3. I am also on an older dual core, 2GB RAM computer running XP Pro. Was debating on doing a system upgrade but 1) not sure what it would buy me as I use a lot of MIDI, and...
Forum: MIDI 01-18-2017, 09:10 AM
Replies: 2
Views: 4,917
Posted By Elton Hyland
Re: Random White Noise Flickers

This may not help but I had this on my Roland XP-80 and found out that if I just reset the patch on the keyboard, it went away. Mine would lock up and it was coming from the XP-80
Forum: MIDI 01-18-2017, 09:03 AM
Replies: 6
Views: 7,544
Posted By Elton Hyland
Re: Setting up a BUS for MIDI?

Greetings Sardi, thank you for the response. I am new to using a BUS so please excuse my ignorance here. What I want to do is this.... I have my XP-80 set up to supply a BASS guitar to a track using...
Forum: MIDI 01-17-2017, 03:30 PM
Replies: 6
Views: 7,544
Posted By Elton Hyland
Setting up a BUS for MIDI?

Greetings, can't find an answer in my searches so here goes. I have a Roland XP-80 setup with a Command 8 and 003 Rack. Using PT LE 7.3. I can record MIDI just fine using an AUX track but I guess...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 01-15-2013, 04:44 PM
Replies: 1
Views: 2,913
Posted By Elton Hyland
Will PT LE 7.3.1 cs7 work with Internet Explorer 8?

I installed IE8 and found out the hard way that it wasn't compatible with PT 7.3.1. I uninstalled IE8 and went back to IE7. Now I am downloading the 7.3.1 cs7 update. Is this new update compatible...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 04-03-2009, 08:35 AM
Replies: 2
Views: 1,991
Posted By Elton Hyland
Re: A Bit Confused with Izatope OZONE.

Thanks Tom, I realize that it is for mastering but I was experimenting with its compression and reverb. It seemed to work great. I think that the reverb settings give a great sound to vocal tracks...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 04-02-2009, 01:45 PM
Replies: 2
Views: 1,991
Posted By Elton Hyland
A Bit Confused with Izatope OZONE.

I've used OZONE as a plug-in on a vocal channel but my question is "How do I use it twice in the same channel?" In other words, if I'm using one of the presets ( Warm Reverb) on one input, how can I...
Forum: MIDI 03-12-2009, 01:23 PM
Replies: 7
Views: 3,020
Posted By Elton Hyland
Re: A scenario and a question.

On the XP-80, there is a SOUND PALETTE which has FILTER/ENV, LEVEL, then sliders for CUTOFF - RESO - ATTACK and DECAY. While I have used these fleetingly with another plug-in, I am very green when it...
Forum: MIDI 03-11-2009, 05:32 PM
Replies: 7
Views: 3,020
Posted By Elton Hyland
Re: A scenario and a question.

By external module, do you mean the XP-80 keyboard?

Aslo, print them to audio, do you mean bounce each track seperatley then load the files onto an audio track?

thx
Forum: MIDI 03-11-2009, 03:10 PM
Replies: 7
Views: 3,020
Posted By Elton Hyland
A scenario and a question.

Using PT LE 7.3
003 Rack
Roland XP-80
Command 8
PC

I retrieve a MIDI file off the internet.
I start a new session in PT and import the MIDI file into my session.
I go in and assign channels...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 02-25-2009, 10:21 AM
Replies: 4
Views: 2,197
Posted By Elton Hyland
Hopefully am easy question regarding S/PDIF

This is my first attempt at using S/PDIF in PT. I use a 003 Rack with a Command 8 and 7.3. ( I'm still a bit green in PT )

All I want to do is record and old tape from my Pioneer tape deck into...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-24-2008, 11:02 AM
Replies: 5
Views: 2,505
Posted By Elton Hyland
Re: Another "weird" MP3 Problem after bounce.

The AUTOMATE FOLLOW EDIT is checked.

Let me see if I have this correct.

If I'm going to record a audio track, I should apply the compression ( I'm using the COMPRESSOR / LIMITER Dyn 3 that...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-23-2008, 01:36 PM
Replies: 5
Views: 2,505
Posted By Elton Hyland
Re: Another "weird" MP3 Problem after bounce.

I have BPM Studio installed onto a laptop. I'm using that as a player.

Can you explain what the "AUTOMATION FOLOOWS EDIT" command does?
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-23-2008, 11:23 AM
Replies: 5
Views: 2,505
Posted By Elton Hyland
Another "weird" MP3 Problem after bounce.

Greetings,
I've been taking a bunch of MIDI files and mixing them down and bouncing them to disk as a MP3. Last night, one of the files / songs lost 3/4 of its volume half way thru the song. It's...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-20-2008, 03:50 PM
Replies: 9
Views: 2,142
Posted By Elton Hyland
Re: May be a stupid question but...

OK gang. I got it. Thanks a bunch. It works using the gain function but I was just trying to access it in the wrong spot. Cheers!
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-20-2008, 03:48 PM
Replies: 9
Views: 2,142
Posted By Elton Hyland
Re: May be a stupid question but...

I tried the compressor plugin under audio suite instead of accessing it on the INSERTS bar on the track. I then previewed it and it works that way. I wonder why it wont work accessing the plugi vua...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-20-2008, 03:42 PM
Replies: 9
Views: 2,142
Posted By Elton Hyland
Re: May be a stupid question but...

Hmmmm Don't see the trim plugin. Would that be on the main menu under the audiosuite?
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-20-2008, 03:33 PM
Replies: 9
Views: 2,142
Posted By Elton Hyland
Re: May be a stupid question but...

I tried to use the COMPRESSOR / LIMITER Dyn3 that came with PT but it doesn't seem to have an effect. any ideas?
Showing results 1 to 25 of 149

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com