Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 47
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: AlainZagar
Forum: Pro Tools 12 03-05-2016, 11:09 AM
Replies: 22
Views: 13,471
Posted By AlainZagar
Re: Application Manager 15 million files and 104 GB

Hi - I'm logged in, and it's on a Windows 10 Professional system and the settings in Application Manager are

Notifications
- Show Apps ( checked )
- Show Feeds ( checked )

Allow Data...
Forum: Pro Tools 12 03-05-2016, 10:08 AM
Replies: 22
Views: 13,471
Posted By AlainZagar
Application Manager 15 million files and 104 GB

Hi all,

I thought I would share this as I've seen quite a few posts related to systems slowing down if the Application Manager is running.

Application manager seems to be creating folders...
Forum: Pro Tools 11 04-08-2013, 08:38 PM
Replies: 3
Views: 3,694
Posted By AlainZagar
Command 8 and PT11 - untested?

Hi - Anyone have any thoughts on Command 8 still working correctly in PT11?

http://avid.force.com/pkb/articles/compatibility/Pro-Tools-11-Approved-Audio-Interfaces-and-Peripherals

Above link...
Forum: Pro Tools 10 03-21-2012, 09:47 PM
Replies: 7
Views: 6,974
Posted By AlainZagar
Re: Hiss and echo removal

Hi

Magix Audio Cleaning Lab did a great job for me on a project I thought was hopeless. A 50 year old recording pressed to 33 1/3 in a church with one microphone 50 feet away from the wedding...
Forum: Windows 03-20-2012, 03:20 PM
Replies: 21
Views: 9,475
Posted By AlainZagar
Re: Two jobs due and Pro Tools won't work!!!

This may sound totally crazy but I've stabilized my system and solved that problem months ago. I reduced the CPUs to just 3. On an i7 with 4 real cores this implies that 1 real core and 1 virtual...
Forum: Virtual Instruments 02-29-2012, 03:59 PM
Replies: 18
Views: 8,605
Posted By AlainZagar
Re: SynthMaster 2.5 is "officially" RTAS now! Demo available

That's funny - I thought it was buggy software. It never occurred to me that it was on purpose. I now share the sentiment. It's like Try-sound.com and those annoying birds. Try to audition a...
Forum: General Discussion 02-25-2012, 03:42 PM
Replies: 24
Views: 9,086
Posted By AlainZagar
Re: Remote on off switch for pc

I'd be interested to hear from you if you manage to get it to work with a USB keyboard or if you have to revert to the ps2 port.

Good luck.

Alain
Forum: Windows 02-25-2012, 05:45 AM
Replies: 3
Views: 11,637
Posted By AlainZagar
Re: "The current playback engine does not support a sample rate of 48 KHz"

I think this problem usually occurs if you have another sound card or motherboard sound feature in your computer and windows has defaulted to it for some reason.

In windows 7 go to control...
Forum: Pro Tools 9 02-23-2012, 07:55 PM
Replies: 3
Views: 4,438
Posted By AlainZagar
Re: Protools 9.0.6 and addictive Drums

I'm using same versions and don't have much of a delay at all. Probably less then a second. Personally I find 9.06 much more stable than previous versions.

Have you tried a defrag on the drive...
Forum: General Discussion 02-08-2012, 08:59 PM
Replies: 24
Views: 9,086
Posted By AlainZagar
Re: Remote on off switch for pc

Hi

That's exactly how I have it set up. My computer is in another secure room behind a wall. All audio cables and Video are routed through an access panel. The BIOS is set up to start the...
Forum: Virtual Instruments 01-05-2012, 10:27 PM
Replies: 3
Views: 4,735
Posted By AlainZagar
Re: VI (specifically Mini Grand) Volume Level Problem / Issue

Hi - Perhaps a long shot.

Do you have an "expression" pedal wired to your Midi Keyboard? This used to happen to me all the time. I would inadvertently tap this pedal and the VIs that were aware...
Forum: Windows 12-07-2011, 05:44 PM
Replies: 32
Views: 13,169
Posted By AlainZagar
Re: Busses not recalled correctly when reopening sessions

That would drive me crazy. Have you considered importing into a fresh session? I've had the odd corruption of sessions in the past and I found that importing into a new session can sometimes set...
Forum: Virtual Instruments 11-13-2011, 08:00 AM
Replies: 1
Views: 2,808
Posted By AlainZagar
Re: VEPro - Aria - Multi not working the way I think it should in PT9

update

RTAS version of Aria works ok as Multi.

So this is looking like a VST problem with ARIA and VEPro not setting it up properly to route the channel outs in the Multi version.

So looks...
Forum: Virtual Instruments 11-12-2011, 09:04 PM
Replies: 1
Views: 2,808
Posted By AlainZagar
VEPro - Aria - Multi not working the way I think it should in PT9

Hi - I know I could ask this over at the VSL forum but I suspect something with my PT9 setup is causing the problem.

I have a project with 3 VEPro instruments. When I open an instance of VEPro...
Forum: Pro Tools 9 05-24-2011, 09:24 PM
Replies: 15
Views: 5,578
Posted By AlainZagar
Re: Xpand Freezing PT

DOT - same here tonight. No crashing and I really tried to push the system to the limit too. At one point had RTAS usage up to 45% with a dozen VIs.

filosofem,

I managed to get the tech...
Forum: Pro Tools 9 05-23-2011, 09:34 PM
Replies: 15
Views: 5,578
Posted By AlainZagar
Re: Xpand Freezing PT

filosofem and DOT.

I don't generally have problems with my setup other than the odd XPAND2 crashing the system. It seems to be related to changing patches while either I'm in playback mode or if...
Forum: Pro Tools 9 05-23-2011, 12:23 PM
Replies: 15
Views: 5,578
Posted By AlainZagar
Re: Xpand Freezing PT

Happens to me only when I'm auditioning patches and looking for that specific sound I want. Now I just make certain that I'm not playing back while changing patches and no more problems.
...
Forum: Pro Tools M-Powered (Win) 05-03-2011, 07:32 PM
Replies: 3
Views: 2,734
Posted By AlainZagar
Re: Xpand! question

Happens all the time to me too. I swore I wasn't touching anything :-)

For me it's because I have an expression peddle plugged into my Axiom Keyboard. If I accidentally tap that peddle I can end...
Forum: General Discussion 04-16-2011, 04:37 PM
Replies: 20
Views: 7,896
Posted By AlainZagar
Re: Boring, but necessary - backup solution

Two pronged approach works for me.

1) To guarantee up time due to catastrophic boot drive failure or bad software installation event.

Acronis weekly full backup of system drive partition and...
Forum: MIDI 04-12-2011, 04:02 PM
Replies: 10
Views: 5,483
Posted By AlainZagar
Re: Help! MIDI Notes Shifted!

You mentioned this happens when you hit a key and I don't think you meant that the notes on the score are transposed?

Is it possible that you've accidentally transposed your AXIOM 61 ? ie. did...
Forum: ProControl, Control|24, Command|8 04-07-2011, 09:24 AM
Replies: 6
Views: 7,083
Posted By AlainZagar
Re: Command 8 monitor section is really noisy

Same experience here too. I tried a lot of different things such as improving system grounding, better cabling etc but nothing really made the noise / hiss / hum go away.

I then discovered that...
Forum: Windows 02-28-2011, 06:01 PM
Replies: 10
Views: 5,689
Posted By AlainZagar
Re: Pro Tools 9 does not open... Please Help

Try reinstalling ilok drivers. Worked for me. Would be nice to actually get an error message when this happens instead of the silent treatment.

Alain
Forum: Pro Tools 9 02-28-2011, 05:41 PM
Replies: 30
Views: 22,599
Posted By AlainZagar
Re: Allocate more memory to Pro Tools

I agree with the suggestions re. putting in new/better/different memory or if you haven't tried it then then run full diagnostics on the memory while you monitor internal temperatures. Sound's like...
Forum: Windows 01-19-2011, 07:40 PM
Replies: 1
Views: 6,293
Posted By AlainZagar
mafw.sys BlueScreen

Hi,

Windows 7-64 ultimate and FW410

My system randomly crashes on a "cold boot" up with a BSOD and specific messages pertaining to the FW410 driver (mafw.sys ). Everything else runs smoothly...
Forum: Pro Tools M-Powered (Win) 12-23-2010, 08:48 PM
Replies: 5
Views: 2,942
Posted By AlainZagar
Re: hard drive keeps ticking

Hi

This may sound obvious but do you have the disk space/usage window popup on screen?

That thing causes constant disk access - I suppose that's by design but I think it kind of over does...
Showing results 1 to 25 of 47

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com