Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 19 of 19
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: QTM
Forum: Pro Tools 2018 10-22-2018, 02:20 PM
Replies: 80
Views: 17,540
Posted By QTM
Re: PT 2018.10 is here

@skizzo

This is the the primary business model for Pro Tools with it’s licensing system. They want users to buy in every year. They do this through new features (which are growing fewer and fewer)...
Forum: Post - Surround - Video 01-31-2018, 09:08 AM
Replies: 7
Views: 2,735
Posted By QTM
Re: Video Video Video .....

The AVE is tied to the overall system delay, which is to say, it has a start/stop lag that is the inverse of the delay compensation. After trying a million workarounds, including with tech support,...
Forum: Pro Tools 12 10-25-2017, 04:53 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

You're a good man for staying with me on this, brother!

Yeah, trashed them a few times now.

The lag follows the delay comp to whatever degree. So, by disabling video hardware and/or delay comp...
Forum: Pro Tools 12 10-25-2017, 04:04 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Here's a shot. Took the SyncHD offline. You can see the delay is tied to compensation.
Forum: Pro Tools 12 10-25-2017, 03:30 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Avid HD I/O. I may not have mentioned, but we are all on HDX.
Forum: Pro Tools 12 10-25-2017, 02:52 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

@Ray_JB
Yes, I did indeed install the HD driver. This is a clean build from scratch, so there is no trace of the BM driver. Totally out of the equation.

I’m really appreciating your help on...
Forum: Pro Tools 12 10-25-2017, 02:28 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

@john1192 That’s interesting. Taking the I/O out of the equation the lag is MUCH better. Way snappy! Can’t work without an I/o, tho.
With the I/O, even a blank session with video has the lag.
Forum: Pro Tools 12 10-25-2017, 12:13 AM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

I just installed a MacPro 2012 3.33, and , even with the faster processor, still getting the play start/stop lag...
Forum: Pro Tools 12 10-19-2017, 01:22 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Confirmed that another another system with the same MP specs is NOT having this issue. So, it would seem the CPU is not the issue.
Forum: Pro Tools 12 10-19-2017, 12:53 PM
Replies: 10
Views: 3,245
Posted By QTM
Re: AVID, Please provide a complimentary extension to our AUP's

I don’t buy into the long in the tooth argument that the variables of user configurations is a valid excuse. Operators and facilities build systems specifically for PT, and don’t install PT as an...
Forum: Pro Tools 12 10-19-2017, 12:12 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
Re: PT12 Play Start/Stop Lag

Thx for the input, @Inglesworth.
You are correct, using MP 5,1 towers. If that’s the case, we are hosed until the new modular MPs are released, as there is no way we’ll get approval for trash cans...
Forum: Pro Tools 12 10-18-2017, 10:07 PM
Replies: 24
Views: 7,335
Posted By QTM
PT12 Play Start/Stop Lag

Greetings, gents. If I may, I could really use your help.
I'm having a couple of issues. I'll split them up as different threads to keep it clean.

We are a post facility, and we just upgraded...
Forum: Pro Tools | Dock 10-18-2017, 07:47 PM
Replies: 50
Views: 13,570
Posted By QTM
Re: EUCON 3.7 crashes immediately!!!!!

They are definitely not running.

Still failing

OS x Sierra 10.12.6
Forum: Pro Tools 12 10-18-2017, 07:43 PM
Replies: 248
Views: 60,977
Posted By QTM
Re: Gui lag 12.8.2

Having GUI issues, as well. Super laggy.
Forum: Pro Tools 12 10-18-2017, 07:42 PM
Replies: 21
Views: 6,095
Posted By QTM
Re: 12.8.2 TRIM TOOL icon not changing.

Similar issue.

The tool is changing if you look in the header, but the problem is that the pointer is not changing. You have to move your pointer around like a crazy person while you hit the F...
Forum: Pro Tools | Dock 10-18-2017, 04:48 PM
Replies: 50
Views: 13,570
Posted By QTM
Forum: Pro Tools 10 03-15-2016, 04:11 PM
Replies: 0
Views: 1,424
Posted By QTM
Automation lags behind playback

If anyone has seen this behavior, I'd appreciate your help.

PT 10.3.10
HDX 1, Avid I/O 8x8x8
Sync HD
OS X 10.8.5
2.66 12 core Mac Pro
48 GB RAM

I'm having an issue where already written...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 12-18-2013, 08:31 PM
Replies: 2
Views: 2,103
Posted By QTM
Re: copy clip gain bug?

Have this problem in 10. The workaround is via quick keys:

Source clip:
Control-Shift-C

Target clip:
Command-V

See if that works in 11.
Forum: macOS 09-28-2012, 11:07 PM
Replies: 51
Views: 12,978
Posted By QTM
Angry Re: Unreal - 9092 Errors still happening

-9092 Errors CONSTANTLY!

Done everything I have come to know over the years to work around it, but no success.

My system:

Mac Pro Westmere 12 core 2.4GHz
32 GB 133 MHz DDR3 RAM
Mac OS X...
Showing results 1 to 19 of 19

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 03:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com