Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 29
Search took 0.03 seconds.
Search: Posts Made By: SteveBoker
Forum: Pro Tools 2018 09-25-2018, 11:11 AM
Replies: 38
Views: 18,849
Posted By SteveBoker
Re: PT 2018.7 on MacOS 10.14 Mojave works for me

I did an update, since this isn't my primary studio machine. But it's not just ProTools that is not working. About 1/3 of the apps on my dock now hang without even a bounce or splash screen. The...
Forum: Pro Tools 2018 09-25-2018, 07:52 AM
Replies: 38
Views: 18,849
Posted By SteveBoker
Re: PT 2018.7 on MacOS 10.14 Mojave works for me

Wish I could report success. I installed Mojave this morning and ProTools 2018.7 does not open at all for me. I'm using a physical iLok and a new 15" Mac Book Pro (July 2018). Worked fine last...
Forum: Pro Tools 11 04-07-2014, 05:09 PM
Replies: 23
Views: 11,630
Posted By SteveBoker
Re: An error occurred installing Shoe Tool

OK. I have figured it out and I thought I'd share the solution for the next person.

Somehow, don't ask me how, several daemons on my machine were marked as inactive by launchctl. These included...
Forum: Pro Tools 11 04-02-2014, 06:36 AM
Replies: 23
Views: 11,630
Posted By SteveBoker
Re: An error occurred installing Shoe Tool

Thanks for the suggestion.

Tried trashing prefs/dbs as per the Sweetwater site. No joy. ProTools doesn't even get as far as recreating the preference files.

I next tried running the iLock...
Forum: Pro Tools 11 04-01-2014, 05:09 PM
Replies: 23
Views: 11,630
Posted By SteveBoker
Re: An error occurred installing Shoe Tool

Good suggestions, but no difference.

I removed the shoe tool and got the same behavior.

I next did a full manual uninstall as per...
Forum: Pro Tools 11 03-30-2014, 07:54 PM
Replies: 23
Views: 11,630
Posted By SteveBoker
An error occurred installing Shoe Tool

Was running PT 11 on OS X 10.8.5 earlier tonight.

Rebooted.

Opened PT 11.1.2.214 and got a login prompt saying that ProTools was going to be installing an updated Shoe Tool Helper. Typed...
Forum: macOS 02-23-2014, 04:31 PM
Replies: 34
Views: 11,413
Posted By SteveBoker
Re: Pro Tools 11 CPU usage issue

After much debugging (e.g., create a test project with only a midi track and loop it, remove all plugins: no change, many other things: no change) I have solved it for my studio machine. It appears...
Forum: macOS 02-19-2014, 07:51 PM
Replies: 34
Views: 11,413
Posted By SteveBoker
Re: Pro Tools 11 CPU usage issue

I have two copies of ProTools 11.1.2. One runs on my laptop and one runs on the studio machine. The studio machine is a MacPro 2008 2.8 GHz dual quad core Xeon with 26 GB of RAM running 10.8.6. ...
Forum: Pro Tools 9 10-22-2011, 09:14 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

I think I have figured out what triggers the bug. If you have more than 2GB of used 1024 blocks (i.e., 2TB used space on your disk) then PT 9.0.5 begins to mix and match on playback.

The good...
Forum: macOS 10-22-2011, 09:02 PM
Replies: 0
Views: 2,123
Posted By SteveBoker
PT10 won't quit and playback engine panel weirdness

Just finished my first run through of PT10. This is a Mac Pro 8 core with 8GB RAM and a 4TB RAID running 10.6.8. This is a PT native system using an RME HDSP-AES card into a Lynx Aurora 16.
...
Forum: Pro Tools 9 10-12-2011, 07:54 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

Thanks for the pointer to the bug report link.

I think it is unlikely to be disk indexing outside of protools because (a) the files can be correctly found by other programs and (b) even some parts...
Forum: Pro Tools 9 10-10-2011, 06:47 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

Well, I'm definitely talking to myself now. I guess no one else has encountered this problem. If I'm the first, it is my job to document the problem as completely as possible.

To document the...
Forum: Pro Tools 9 10-08-2011, 06:21 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

Sorry to keep replying to my own posts. But I thought I would mention this in case Avid programmers are reading:

I have a short example .wav file that was recorded in PT9.05, plays fine in...
Forum: Pro Tools 9 10-08-2011, 05:59 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

I am now in a spot in this project where any new recorded track on this complex project exhibits the digital over noise symptom.

As a "hit the side of the TV set and see if it helps" measure I...
Forum: Pro Tools 9 10-08-2011, 05:05 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

Yes, "Minimize Additional I/O Latency" has been un-checked all along. I did see that previous post. Thanks.

It happened again today. Symptoms today are on an overdub of a track on a large...
Forum: Pro Tools 9 10-04-2011, 06:52 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Re: Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

Sorry to reply to my own post.

More data.

I can load the track into Cubase, export a mixdown of the track from Cubase and import it into ProTools 9.05 and it plays fine. There must be some...
Forum: Pro Tools 9 10-04-2011, 06:21 PM
Replies: 11
Views: 4,678
Posted By SteveBoker
Occasional digital distortion on a recorded track on 9.05

I am clueless about this one.

Occasionally... once every few weeks... I record a track that when played back through 9.05 is wildly distorted. Like the most significant bit is off. Total digital...
Forum: macOS 09-01-2011, 08:51 AM
Replies: 0
Views: 1,616
Posted By SteveBoker
PNG appears instead of button graphics after 9.05 update

Has anyone else seen this? I couldn't find it with a search, so maybe I'm the only one.

After I installed the 9.05 update (I updated from 9.01), I see "PNG" written in red over about half of the...
Forum: Pro Tools 9 11-30-2010, 05:59 PM
Replies: 62
Views: 24,312
Posted By SteveBoker
Re: Manual Delay Comp Problem

Very glad to hear it! Thank you for being present and supporting what is really a terrific product. For now, I've got my workaround set up as a template, so I'm happily at work.

Cheers,

Steve
Forum: Pro Tools 9 11-28-2010, 06:31 AM
Replies: 62
Views: 24,312
Posted By SteveBoker
Re: Manual Delay Comp Problem

Hopefully their comment will be 9.0.1.
Forum: Pro Tools 9 11-28-2010, 06:27 AM
Replies: 32
Views: 11,942
Posted By SteveBoker
Re: Pro Tools LE 9 with OS 10.6.5

I upgraded to 10.6.5 and PT9 is working fine here. I do not have HD hardware, so this PT9 and not PT9 HD.
Forum: Pro Tools 9 11-26-2010, 01:38 PM
Replies: 62
Views: 24,312
Posted By SteveBoker
Re: Manual Delay Comp Problem

Sorry to reply to my own post, but I just tested the idea and I almost had it right. Here's what works:

Lie to PT9 and say that you are going to use a hardware insert on your cue send aux track. ...
Forum: Pro Tools 9 11-26-2010, 12:33 PM
Replies: 62
Views: 24,312
Posted By SteveBoker
Re: Manual Delay Comp Problem

WinTaper, I just had this screwy idea.

Suppose you set up your cue sends as inserts? Do you see where I'm going with this?

Lie to PT9 and say that you are going to use a hardware insert on...
Forum: Pro Tools 9 11-24-2010, 05:04 PM
Replies: 62
Views: 24,312
Posted By SteveBoker
Re: Manual Delay Comp Problem

I have a feeling that WinTaper has it right. I've been working through this tonight on my Yamaha DM1000. I've got a 77 sample ping delay at 88.2k. Everything is working fine and I can enter 0.88ms...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11-16-2010, 06:15 PM
Replies: 23
Views: 20,755
Posted By SteveBoker
Re: Yamaha DM 2000 Control Surface Woes

Resurrecting this old thread to say I've gotten my DM1000V96 to play nice with Pro Tools 9. I have been using it for years in a Cubase environment with 16 channels of 88.2k audio and the Cubase...
Showing results 1 to 25 of 29

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 02:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com