Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: Darryl Ramm
Forum: General Discussion Yesterday, 03:32 PM
Replies: 2
Views: 68
Posted By Darryl Ramm
Re: Building an Amp by Hand

If you like amp building I would follow Mark Bartel https://www.facebook.com/bartelamps https://www.instagram.com/bartelamps

Oh just such incredibly beautiful construction.... maybe too...
Forum: Pro Tools 2020 Yesterday, 03:22 PM
Replies: 1
Views: 106
Posted By Darryl Ramm
Re: orange color indicator in EQ in mix window?

I think that's indicating an EQ plugin in use that does not support showing the EQ curve. TFM/PTRG mentions that plugins may not support this but does not mention the amber EQ insert indicator...
Forum: Windows Yesterday, 02:31 PM
Replies: 6
Views: 415
Posted By Darryl Ramm
Re: Pro Tools Hangs but audio continues

Did you build this computer or did a third party system builder build it?

Unfortunately the problems "Pro Tools hangs and audio continues to play" does not really give much clue... untold number...
Forum: macOS 10-23-2020, 02:19 AM
Replies: 1
Views: 77
Posted By Darryl Ramm
Re: Does an eGPU help a large session?

I doubt it will make much difference to CPU use. All that screen real estate is causing the CPU to do a lot more processing.
Forum: Pro Tools | First Discussion 10-22-2020, 06:58 PM
Replies: 4
Views: 368
Posted By Darryl Ramm
Re: PTF crashes and says projects created in newer version

Pro Tools First is an embarrassment, its project storage is very unreliable. This should not be being inflicted on users and Avid should end of life this product since they can't seem to ship stable...
Forum: Third Party Interfaces 10-21-2020, 10:11 PM
Replies: 2
Views: 142
Posted By Darryl Ramm
Re: Apogee Symphony/Quartet and PT

What's the question? What interface are you running now?... that might help clue folks into what you might miss or not.

Apogee stuff is highly regarded. The Apogee Thunderbolt interfaces only work...
Forum: Pro Tools 2020 10-21-2020, 04:32 PM
Replies: 10
Views: 476
Posted By Darryl Ramm
Re: Huge 500 MB .ptx

Yes. but that normally requires you be using Autotune in the session.

But corrupt sessions can do this, maybe with or without involvement from plugins.

So first thing should be to try Save...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10-20-2020, 05:52 PM
Replies: 13
Views: 519
Posted By Darryl Ramm
Re: Upgraded to HDX from HD3-Issues

That's not a totally unique problem, first start 9093 errors have been mentioned by others a few times on DUC. And not only because of sessions not fully cached... but it can be caused by that as...
Forum: Getting Started 10-20-2020, 04:19 PM
Replies: 2
Views: 365
Posted By Darryl Ramm
Re: Can I pay Avid to install Pro Tools First?

Avid support is probably the wrong place for that. And unfortunately DUC is as well, but if you start following instructions and videos you find online and get stuck then ask here and point to what...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10-20-2020, 04:09 PM
Replies: 13
Views: 519
Posted By Darryl Ramm
Re: Upgraded to HDX from HD3-Issues

I do not see a reason for ever running normal... that advice makes no sense. unless there is so little memory in the system you cannot set any useful cache size... not the case here. As I said...
Forum: Pro Tools 2020 10-20-2020, 11:26 AM
Replies: 33
Views: 815
Posted By Darryl Ramm
Re: iLok not working

Why are you wasting people’s time? It’s like pulling teeth to get any clear information out of you. Three pages of crap so far to deal with an iLok issue...
Forum: Pro Tools 2020 10-20-2020, 10:05 AM
Replies: 33
Views: 815
Posted By Darryl Ramm
Re: iLok not working

Sure then try a USB 2 hub... but I thought that issue went away?

Is this an iLok 2 or 3... again lack of info.
Forum: macOS 10-20-2020, 09:50 AM
Replies: 9
Views: 474
Posted By Darryl Ramm
Re: D-Command Pt 2018 Help!

Or hopefully V-Mon which does.. but that's why I'm asking.
Forum: Pro Tools 2020 10-20-2020, 09:48 AM
Replies: 33
Views: 815
Posted By Darryl Ramm
Re: iLok not working

What is the screenshot supposed to tell us? Which iLok is which? Are they actually connected? Are the iLok LED lights on? Is one of these iLoks the new key? If so you seem to be able to register the...
Forum: Pro Tools 2020 10-20-2020, 08:38 AM
Replies: 3
Views: 111
Posted By Darryl Ramm
Re: Sudden playback delay in newly recorded track (other tracks are fine)

Seems very unusual. If this was happening more widely I expect DUC would be full of folks screaming.

Are there plugins on the track you are recording? What plugins?

Is LLM enabled?

Are...
Forum: macOS 10-20-2020, 08:15 AM
Replies: 9
Views: 474
Posted By Darryl Ramm
Re: D-Command Pt 2018 Help!

Christopher likely has your answer with you needing an Ultimate license. What exactly shows up in ILM as the license description for the cloud license assigned to the computer you are using? If you...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10-20-2020, 07:53 AM
Replies: 13
Views: 519
Posted By Darryl Ramm
Re: Upgraded to HDX from HD3-Issues

For #2

I would stop changing things around. Leave stuff set at sensible/very conservative values for now.

So disk cache set to be large enough to fully cache a session (not “normal”).

IO...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10-20-2020, 07:39 AM
Replies: 6
Views: 231
Posted By Darryl Ramm
Re: adding Omni for a couple more inputs?

No. Max of one Omni in a system. Please start new threads for your own questions in future.
Forum: Pro Tools 2020 10-19-2020, 09:57 PM
Replies: 13
Views: 368
Posted By Darryl Ramm
Re: Pro Tools 2020.9.1 won't load plugins on startup

And probably beyond time to look in the logs. Should have suggested that earlier. After Pro Tool has failed to load plugins, then In Terminal...

$ cd ~/Library/Logs/Avid
$ ls -l -t...
Forum: Pro Tools 2020 10-19-2020, 09:50 PM
Replies: 4
Views: 182
Posted By Darryl Ramm
Re: PT Aggregate Not Working Catalina?

BTW if it's a "Cannot initialize..." error. Make the device aggregate is set up correctly, it actually has an output and that nothing else has it open at a different sample rate.
Forum: Pro Tools 2020 10-19-2020, 09:45 PM
Replies: 13
Views: 368
Posted By Darryl Ramm
Re: Pro Tools 2020.9.1 won't load plugins on startup

I think the loading order is the same order that you would see from a directory listing. So in terminal...

$ cd /Library/Application\ Support/Avid/Audio/Plug-Ins
$ ls -1

---

Ugh why this...
Forum: Pro Tools 2020 10-19-2020, 09:04 PM
Replies: 13
Views: 368
Posted By Darryl Ramm
Re: Pro Tools 2020.9.1 won't load plugins on startup

OK so you know it's likely a plugin with incompatibility with 2020.9. I expect it's a plugin that has already loaded as things start up... or maybe the very next one trying to load that you might not...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10-19-2020, 08:50 PM
Replies: 13
Views: 519
Posted By Darryl Ramm
Re: Upgraded to HDX from HD3-Issues

In general listing a bunch of problem in one post where they are very different, and may need to be in different forum sections won't help you get the best help.

For issue #1. I suspect this is...
Forum: Pro Tools 2020 10-19-2020, 08:34 PM
Replies: 4
Views: 182
Posted By Darryl Ramm
Re: PT Aggregate Not Working Catalina?

The error message might help...
Forum: Pro Tools 2020 10-19-2020, 08:33 PM
Replies: 13
Views: 368
Posted By Darryl Ramm
Re: Pro Tools 2020.9.1 won't load plugins on startup

So do you have third party plugins installed or not?

When you removed all the .aaxplugin files and let Pro Tools restore the default ones did it work OK?

When you reinstalled everything clean...
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 02:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com