Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 161
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Farhoof
Forum: Post - Surround - Video 08-15-2019, 04:04 PM
Replies: 15
Views: 489
Posted By Farhoof
Re: Changed input routing since PhoenixVerb Surround v3?

To make things worse, mono summing was bugged in all Protools versions 12.0 up to 2018.3. The summed signal was 3dB too low. This was fixed in Protools 2018.7.

@Michael, thanks for the...
Forum: AAX Plug-ins 08-15-2019, 02:09 AM
Replies: 6
Views: 252
Posted By Farhoof
Re: iZotope Crossgrade Bonanza

$399,- in my account.
Maybe you own different products so it's cheaper? All I have is RX7 Advanced, Insight and Iris.
Forum: Post - Surround - Video 08-15-2019, 01:58 AM
Replies: 15
Views: 489
Posted By Farhoof
Re: Changed input routing since PhoenixVerb Surround v3?

Mono sends here also. I don't know why it's changed, but it's stupid and should be reverted. You can put a mono>5.1 Spanner in front as a quick fix and to ensure compatibility with other stages on...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 08-13-2019, 01:35 AM
Replies: 17
Views: 549
Posted By Farhoof
Re: .ptx file corruption-missing audio and video files- no way to relink-

No I don't recall starting a thread about it. So that's at least 3 people with the same issue.
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 08-12-2019, 08:36 AM
Replies: 17
Views: 549
Posted By Farhoof
Re: .ptx file corruption-missing audio and video files- no way to relink-

No I don't use the template function at all.
I have a few empty startup sessions I maintain. I copy the session to a new project folder and work from there. The faulty session was the same session...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 08-11-2019, 06:17 AM
Replies: 17
Views: 549
Posted By Farhoof
Re: .ptx file corruption-missing audio and video files- no way to relink-

Yep I've seen this happen some time ago (1-2 years), I think it was either PT 12.5.2 or 12.8.1. All audio that was in the session when first opened is now gone, only the new audio (either soundminer...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 08-09-2019, 04:47 AM
Replies: 24
Views: 13,444
Posted By Farhoof
Re: Error -9093

I'm getting 9093 errors since PT Ultimate 2019.5 (and now .6),
mac pro 5.1, macos 10.12.6, hdx2. No errors with a previous version of PT.

It's maybe once a day.
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 07-31-2019, 02:01 AM
Replies: 8
Views: 514
Posted By Farhoof
Re: Best Word Clock Generator ….."Rock Around The Clock©"

Jitter is only an issue at the DA converter stage. Before that there can be frame/clock mismatches that results in clicks and pops. The need of a wordclock really depends on your setup. If you got...
Forum: AAX Plug-ins 07-26-2019, 05:37 AM
Replies: 8
Views: 6,988
Posted By Farhoof
Re: Revibe 5.1 protools ultimate

Correction, I am running 18.10.0.1452,
installed via the avid plugin bundle (I don't see it on the revibe download page).
Forum: Artist Series 07-18-2019, 02:06 AM
Replies: 4
Views: 974
Posted By Farhoof
Re: 2018.7 Automation choppy with Eucon controller

Logged as GWSW-11519, but still waiting for a fix.

Cant his thread be moved to the Artist forum?
Forum: Pro Tools 2019 07-03-2019, 01:48 PM
Replies: 31
Views: 1,919
Posted By Farhoof
Re: Disk Cache oddity

Frank, set "parallel task optimization" lower or disable it.
Forum: Pro Tools 2019 06-27-2019, 03:14 AM
Replies: 10
Views: 524
Posted By Farhoof
Re: Bussing a Stereo Track to Mono Aux: Summing change from 2018.3 to 2019.5

Good to know Laki, thanks.

This would mean all sessions previously mastered with 12.0 - 18.3 would now playback my mono sends (mostly reverbs) 3dB louder.

Also, pan law settings do not affect...
Forum: Post - Surround - Video 06-11-2019, 02:42 AM
Replies: 49
Views: 7,874
Posted By Farhoof
Re: 5.1 file channel order

I disagree here, the output tab is studio hardware related and should be independent of any export format. For instance, on some suites here I am using a L/R/LFE/C/Ls/Rs channel order because it's...
Forum: Post - Surround - Video 05-28-2019, 02:13 AM
Replies: 19
Views: 7,711
Posted By Farhoof
Re: automatic loudness correction that can handle split stems too?

That's only the DynApt extension. LM Correct itself is just measurement and normalizing, without dynamics.
Forum: Pro Tools 2019 05-27-2019, 03:46 AM
Replies: 8
Views: 831
Posted By Farhoof
Re: New Undo Bug?

It's been on the request list for years so you'll know it's not coming anytime soon :rolleyes:
Forum: Post - Surround - Video 05-27-2019, 03:40 AM
Replies: 19
Views: 7,711
Posted By Farhoof
Re: automatic loudness correction that can handle split stems too?

That is exactly what the TS is trying to achieve. Apply the same gain to the stems as was applied to the composite mix. Only he is trying to find a plugin that can do it with a single press of a...
Forum: AAX Plug-ins 05-24-2019, 02:24 AM
Replies: 8
Views: 6,988
Posted By Farhoof
Re: Revibe 5.1 protools ultimate

I'm not seeing the same issues here, al is working fine.

What version of Revibe are you running? Mine is 18.1 (and PT 2019.5)
Forum: AAX Plug-ins 05-23-2019, 05:45 AM
Replies: 8
Views: 6,988
Posted By Farhoof
Re: Revibe 5.1 protools ultimate

In the "Levels" section, make sure "Center" is turned up (it's -inf as default).
Forum: Post - Surround - Video 04-26-2019, 02:02 AM
Replies: 13
Views: 761
Posted By Farhoof
Re: AJA LHi picture drift

@Frank (or anyone else),
how do you deal with different framerates for different projects?
Like 24fps film and 25fps tv, very common in Europe. Do you change dipswitches every single time? I'm...
Forum: AAX Plug-ins 04-05-2019, 07:14 AM
Replies: 3
Views: 753
Posted By Farhoof
Forum: Pro Tools 2018 04-01-2019, 07:38 AM
Replies: 3
Views: 810
Posted By Farhoof
Re: Pro tools 2018.10 Delay compensation shifting

I've seen this happen here too. It was triggered every time Protools has a playback error (disk too slow or cpu issue). Changing the buffer (with pressing ok) would fix it. I can't remember when it...
Forum: Pro Tools 2018 03-11-2019, 05:06 AM
Replies: 9
Views: 887
Posted By Farhoof
Re: bug report

What PT version are you using now?
Have you tried 2018.12 using the same omf/aaf?
Where are these omf's coming from? Premiere/Mediacomposer/Resolve?
Forum: Pro Tools 2018 02-01-2019, 01:54 AM
Replies: 4
Views: 715
Posted By Farhoof
Re: Group clip : silly question

It seems the groups following the track name are all mono tracks.
Forum: Post - Surround - Video 01-23-2019, 05:29 AM
Replies: 5
Views: 11,015
Posted By Farhoof
Re: VCAs stop passing audio ?

It happens sometimes here, since a few years, started at PT 11 I think.

Usually it's just a channel like R from the music bus. Either a track, bus, aux or even main output. Deactivate/activate...
Forum: Post - Surround - Video 12-18-2018, 03:41 AM
Replies: 3
Views: 1,833
Posted By Farhoof
Re: 7.1.2 interleaved files issue

Protools is always using film order tracks. So the import might be correct, you have to re-order the mono tracks into film order before dragging it to the multichannel track.
Showing results 1 to 25 of 161

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 11:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com