Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 64
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: turbosynth
Forum: Post - Surround - Video 11-13-2006, 04:58 PM
Replies: 1
Views: 2,388
Posted By turbosynth
Re: Feature request: Open sessions without plug-ins

2 ways you could do this...neither very elegant and likely you are already aware of these options but regardless:

1 - temporarily yank all plug-in files out of the plug-in folder except the...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 08-23-2006, 04:52 PM
Replies: 42
Views: 5,642
Posted By turbosynth
Re: Trouble with Mac Pro. Please Help!

try unplugging all FW devices except 002R. And then swap the 002R to a different physical FW port (like rear instead of front or vice virsa) on the CPU which will both "jog the bus" and refresh the...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 07-13-2006, 09:24 AM
Replies: 5
Views: 2,779
Posted By turbosynth
Re: Macbook and BFD...any luck?

I have MacBook Pro..(love it). With 002 and BFD light w/ 1 gig of RAM it really wasn't usable at low buffers. I added another gig and it is running better, but still it comes close to spiking...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 06-28-2006, 09:49 PM
Replies: 46
Views: 6,477
Posted By turbosynth
Re: Protools on intel mac how is it?

my 2.1gHz MacBook Pro comes tommorow! woohoo! here's a few thoughts on this thread..

1 - macbook 13 inch should work fine.. it's basically the same and the video factor shouldn't be a factor.. I...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 06-28-2006, 11:17 AM
Replies: 20
Views: 4,317
Posted By turbosynth
Re: error 9136 on new intel macbookpro..

do you still have the problem if you disconnect your external drive?

-Turbo
Forum: Pro Tools TDM Systems (Win) 06-27-2006, 05:57 PM
Replies: 4
Views: 2,694
Posted By turbosynth
Re: SYNC i/o timecode

assume you are generating TC??

go to session setup window, select "generate" (using SYNC). Then put Pro Tools online (yes via the transport) and watch TC scroll on the SYNC I/O. Good times.
...
Forum: Pro Tools M-Powered (Mac) 06-12-2006, 11:11 AM
Replies: 6
Views: 2,452
Posted By turbosynth
Re: CPU Spike on macbook and FW410?

not sure if this would be it, but there's a thread on the apple forums about MBP CPU spikes being caused by a PC network sharing setting.. Make sure you've got that turned off. I'm fuzzy on the...
Forum: Post - Surround - Video 05-23-2006, 10:09 PM
Replies: 9
Views: 3,028
Posted By turbosynth
Re: Machine Control not working

you have deck control but w/o a USD or SMPTE to MTC converter (like MTPAV) Pro Tools has no way to chase timecode and so you can't record online or layback.

-Turbo
Forum: Pro Tools TDM Systems (Mac) 05-09-2006, 12:40 PM
Replies: 2
Views: 2,359
Posted By turbosynth
Re: It\'s Impossible to clip the input side.........

96 I/O is fixed at -14. It is not adjustable.

hope this helps,
-turbo
Forum: Pro Tools TDM Systems (Mac) 04-25-2006, 04:56 PM
Replies: 7
Views: 2,528
Posted By turbosynth
Re: PC ran out of 82 Byte Tokens/fader flip fixed

that's correct. CS4 only touches DAE. if you look at the bottom of the CS download page, they tell you what components are changed..I pasted it for ya though.

-turbo

DAE (v6.9.3cs4) ...
Forum: Post - Surround - Video 03-16-2006, 04:19 PM
Replies: 60
Views: 6,017
Posted By turbosynth
Re: 24fps pulled-down to 29.97 for Film Post

but isn't an augmented 6th really a diminished 7th??



JUST KIDDING!! couldn't resist..

-Turbo
Forum: Post - Surround - Video 03-09-2006, 04:41 PM
Replies: 60
Views: 6,017
Posted By turbosynth
Re: 24fps pulled-down to 29.97 for Film Post

Didn't Scott just say the opposite of this?
Forum: Post - Surround - Video 03-07-2006, 06:02 PM
Replies: 60
Views: 6,017
Posted By turbosynth
Re: 24fps pulled-down to 29.97 for Film Post

I think Digi is wrong. I sent them a note.

Actually if you look at the digitranslator guide stuff on speed changes, it pretty much confirms what Tom and David were saying. Sorry to muddle things...
Forum: Post - Surround - Video 03-07-2006, 02:13 PM
Replies: 60
Views: 6,017
Posted By turbosynth
Re: 24fps pulled-down to 29.97 for Film Post

Usage Note
"Jive" and "jibe" can be used interchangeably in the U.S. to indicate the concept "to agree or accord"; each has been used in that capacity for at least a hundred years stateside....
Forum: Post - Surround - Video 03-07-2006, 12:51 PM
Replies: 60
Views: 6,017
Posted By turbosynth
Re: 24fps pulled-down to 29.97 for Film Post

OK, I see the logic there..

Now this answerbase confuses me though..Is this correct?

---------------------------------------------------
Q. Files created in Pro Tools at pull up or pull down...
Forum: Post - Surround - Video 03-07-2006, 09:12 AM
Replies: 60
Views: 6,017
Posted By turbosynth
Re: 24fps pulled-down to 29.97 for Film Post

Pardon me if I'm misreading that but I think you have the SR convert backwards. You would set source = 48048 to acheive a .1% pull down on import. In your example, the result would be a .1% pull...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 01-25-2006, 04:08 PM
Replies: 3
Views: 3,478
Posted By turbosynth
Re: Compatability with Avid Adrenaline interface

The Adrenaline box can't be used as an interface for Pro Tools. Avid/Digi only garuntee compatiblity between Avid and Pro Tools with the Avid Xpress Studio bundle for LE, or w/ Mojo and/or V|10 +...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 01-16-2006, 06:00 PM
Replies: 42
Views: 4,845
Posted By turbosynth
Re: Having problems with PT7...AND I\'M A TECH!

exactly which 4-digit DAE error codes are you seeing on your system?

what brand/model FW card is installed, what slot is it installed in, and do you experience the same problems if you remove that...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12-15-2005, 03:37 PM
Replies: 17
Views: 3,323
Posted By turbosynth
Re: Playback and Record Problems

You don't have "2 bars" turned on do you?

The behavior is similar to a slow machine with not enough RAM....clearly not the case here but it makes me wonder if it's memory related. Try setting your...
Forum: Pro Tools TDM Systems (Win) 08-02-2005, 04:45 PM
Replies: 5
Views: 1,977
Posted By turbosynth
Re: AMD with protools HD ON WINDOWS XP

You're painting with a pretty broad brush there..if you read the fine print it's only the HP xw9300 that was tested with Opteron. Still the fact that there is now a supported AMD HD rig is indeed...
Forum: Pro Tools TDM Systems (Mac) 06-27-2005, 09:20 PM
Replies: 11
Views: 3,183
Posted By turbosynth
Re: Digidesign, please advise. I\'m out of ideas!

There is no DT ilok authorization for MIX 5.1.3 (Machine Control is the same way). Floppy only till 5.3.1 HD.

Rail's got the right idea though, maybe try deathorizing and then reauthorizing the...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 03-30-2005, 10:12 PM
Replies: 6
Views: 2,313
Posted By turbosynth
Re: Fix for MBox \"CPU Usage\" error (-9136)

isn't the pismo a G3? not supported for 6.7 me thinks..

that's a cool workaround you found there for sure but watch out when track counts are high and there's lots of edits..(-9073, choose your...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 03-30-2005, 10:07 PM
Replies: 1
Views: 2,212
Posted By turbosynth
Forum: Pro Tools TDM Systems (Mac) 03-24-2005, 10:58 AM
Replies: 174
Views: 10,276
Posted By turbosynth
Re: ProTools with OSX-- Are we going backwards??

just a thought, but could the show/hide lag be attributed to a control surface taking the tracks out of focus? are those having this issue also using control surfaces maybe?

I too miss the...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 02-28-2005, 08:18 PM
Replies: 1
Views: 2,172
Posted By turbosynth
Re: m-box stuck!! all lights are on!

go to the mbox download page, get the firmware updater and run it. works like a charm.

best,
~turbo
Showing results 1 to 25 of 64

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 08:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com