Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 39
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: rmoat
Forum: Pro Tools 12 09-16-2017, 01:22 PM
Replies: 8
Views: 5,344
Posted By rmoat
Re: PT 12.8 MIDI + Click Out of Sync

Fantastic! I can't stick with Firewire forever. When I upgrade my computer, I don't want to have to buy a PCIe Firewire card just to use the MBOX, so I'll look into RME. Thank you!
Forum: Pro Tools 12 09-16-2017, 08:29 AM
Replies: 8
Views: 5,344
Posted By rmoat
Re: PT 12.8 MIDI + Click Out of Sync

I have an update on this, and have a better idea of what's going on. Perhaps it will help others.

So we know that there were some MIDI bugs (including MIDI delay). I am also using Vienna Ensemble...
Forum: Pro Tools 12 09-14-2017, 10:34 PM
Replies: 8
Views: 5,344
Posted By rmoat
Re: PT 12.8 MIDI + Click Out of Sync

Maybe it is time for me to go back to 12.7.1. Re-arranging every note is very time consuming. I had hoped it would be different in 12.8.1.
Forum: Pro Tools 12 09-13-2017, 10:36 AM
Replies: 8
Views: 5,344
Posted By rmoat
Re: PT 12.8 MIDI + Click Out of Sync

Is anyone still experiencing MIDI issues with 12.8.1?

My metronome click + recording a drum track (or any instrument) is still completely off from the metronome when playing back.

The only way...
Forum: Pro Tools 12 07-07-2017, 10:00 AM
Replies: 39
Views: 14,680
Posted By rmoat
Re: Midi Latency Bugs are back in 12.8

I wonder if this is why I am experiencing MIDI out of sync with the click. It's frustrating, as after playing back my MIDI tracks, they are out of sync with the click.
Forum: Pro Tools 12 07-07-2017, 09:40 AM
Replies: 8
Views: 5,344
Posted By rmoat
Re: PT 12.8 MIDI + Click Out of Sync

Hi Stig Eliassen,

Yes, I am watching the click with the transport/grid and it's clicking along with the grid lines. As a test I set up a drum kick track, set it to record, and then tapped the...
Forum: Pro Tools 12 07-06-2017, 11:29 PM
Replies: 8
Views: 5,344
Posted By rmoat
PT 12.8 MIDI + Click Out of Sync

I've just started noticing that my MIDI and Click (metronome) are out of sync.

If I set the BPM to 120 (or any BPM), then tap a key on my MIDI keyboard at the same time as the click, when I replay...
Forum: FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 05-30-2017, 01:33 PM
Replies: 4
Views: 6,341
Posted By rmoat
Re: MBOX Pro 3 Stability (PT 12 & Windows 10)

This is perfect. Thank you. I don't recall exactly when my Mbox became the default sound device in windows (It may have been when I installed Windows 10, which could have possibly matched with the...
Forum: FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 05-30-2017, 08:32 AM
Replies: 4
Views: 6,341
Posted By rmoat
Re: MBOX Pro 3 Stability (PT 12 & Windows 10)

Hi JoelG,

Thank you for your reply! I'll check out the Windows 10 optimizations guide from AVID's site, and make sure that they're all applied.

However, you are correct, it is set as the...
Forum: FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 05-29-2017, 01:00 PM
Replies: 4
Views: 6,341
Posted By rmoat
MBOX Pro 3 Stability (PT 12 & Windows 10)

I'm trying to decide whether it's time to move on from the AVID Mbox Pro 3. I really like the interface, but have not enjoyed the issues that have cropped up since PT 12.4.

I don't know if it's a...
Forum: Pro Tools 12 12-17-2016, 10:36 PM
Replies: 10
Views: 9,689
Posted By rmoat
Re: PT 12 blinking play button/solid stop

Hi jeam25,

So Pro Tools was not in "Online Mode" either. I think I have it working, but the stock Pro Tools plugins may have been contributing (not 100% sure though, either).

I bought a whole...
Forum: Pro Tools 12 12-15-2016, 10:59 AM
Replies: 10
Views: 9,689
Posted By rmoat
Re: PT 12 blinking play button/solid stop

I'll check this tonight, but I doubt it's in online mode due to that fact that it starts working again after changing the HW buffer (Normally if I'm lucky, though sometimes it requires a reboot after...
Forum: Pro Tools 12 12-14-2016, 11:09 PM
Replies: 10
Views: 9,689
Posted By rmoat
Re: PT 12 blinking play button/solid stop

jeam25 - I have trashed the preferences several times. I have not tried a complete uninstall/reinstall, so maybe I'll need to look into that.

albee1952 - "Wait for Midi Note" is not enabled. Also...
Forum: Pro Tools 12 12-14-2016, 02:02 PM
Replies: 10
Views: 9,689
Posted By rmoat
Re: PT 12 blinking play button/solid stop

I figured I can get past this issue by doing the following:

1. Change HW buffer to different setting (1024, if I'm using 512, or vice-versa).
2. Let Pro Tools sit there frozen for several minutes...
Forum: Pro Tools 12 12-07-2016, 08:52 AM
Replies: 10
Views: 9,689
Posted By rmoat
Re: PT 12 blinking play button/solid stop

Hi John,

I also meant to mention that I made sure that "Prime for Playback" was not checked either. The only thing I have checked is "Loop".

It seems like it only started recently since PT 12.6...
Forum: Pro Tools 12 12-06-2016, 09:26 PM
Replies: 10
Views: 9,689
Posted By rmoat
PT 12 blinking play button/solid stop

I've started getting the blinking play button and solid blue stop issue since Pro Tools 12.6, and 12.6.1 is doing the same. I've read through several of the threads and when I try to change my Buffer...
Forum: Pro Tools 12 04-11-2016, 10:25 PM
Replies: 818
Views: 337,641
Posted By rmoat
PT 12.5 constant AAE -9173 (12.4 works perfectly)

I had to downgrade back to Pro Tools 12.4.0 because Pro Tools 12.5.0 starting giving me constant AAE -9173 CPU Ran Out Of Processing Power errors. Regardless of changing the samples, and unchecking...
Forum: Pro Tools 12 04-18-2015, 12:31 AM
Replies: 9
Views: 5,458
Posted By rmoat
Re: PT 12 Suddenly slow/freezing

ArKay99 is right! That is the entire problem. If I have a DVD in my BluRay drive, PT 12 sits there at Initializing Databases, and then the instruments. As soon as I eject it, PT 12 opens up....
Forum: Pro Tools 12 04-11-2015, 09:03 AM
Replies: 9
Views: 5,458
Posted By rmoat
Re: PT 12 Suddenly slow/freezing

ArKay99,

Thanks for replying also. I'll have to check out the sticky, and check the optimizations. Anti-virus is okay, there was a DVD in the drive; however, I removed it and experienced the same....
Forum: Pro Tools 12 04-10-2015, 11:54 PM
Replies: 9
Views: 5,458
Posted By rmoat
Re: PT 12 Suddenly slow/freezing

The drives seem okay. They're brand new 1 TB Samsung 850 EVO SSDs, one for the main OS and a second one for all of the sample libraries. They both test out okay with the chkdsk utility, as well as...
Forum: Pro Tools 12 04-10-2015, 10:54 PM
Replies: 9
Views: 5,458
Posted By rmoat
Re: PT 12 Suddenly slow/freezing

Well, I solved it, but I don't know what the problem was. There was only one windows update that has been installed yesterday, but I removed it and it did not solve the problem. I did install a...
Forum: Pro Tools 12 04-10-2015, 10:23 PM
Replies: 9
Views: 5,458
Posted By rmoat
PT 12 Suddenly slow/freezing

I don't know exactly what's going on, but the past couple days PT 12 would open up quickly. No issues, and great!

Today, however, it's really extremely slow on loading the plugins, and takes a...
Forum: Windows 01-09-2012, 10:27 PM
Replies: 2
Views: 3,625
Posted By rmoat
Smile Re: PT9 mono track / stereo issues

Okay, I think I figured it out. I should have done a little more research. This CMSS 3D feature of Sound Blaster soundcards is interesting nevertheless.

It takes anything mono, and puts it...
Forum: Windows 01-09-2012, 09:49 PM
Replies: 2
Views: 3,625
Posted By rmoat
Re: PT9 mono track / stereo issues

Perhaps I just need a plugin that goes from mono to stereo? I noticed Waves has a PS22 plugin that will do just that; unfortunately, it is TDM and not native. So I am out of luck with PS22.
Forum: Windows 01-09-2012, 09:19 PM
Replies: 2
Views: 3,625
Posted By rmoat
PT9 mono track / stereo issues

I am a little frustrated, and need advice. I have a Digidesign MBOX 2 Mini, Pro Tools 9, and I haven't really recorded anything in mono (using microphone) until now. I am unsure if I am doing this...
Showing results 1 to 25 of 39

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com