Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.41 seconds.
Search: Posts Made By: ChuckS
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-16-2018, 09:18 AM
Replies: 5
Views: 207
Posted By ChuckS
Re: X!pand2 is installed but not available?

It should be in your account under your annual upgrade and support plan. It's a separate item under Pro Tools Plug-ins.
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-16-2018, 04:38 AM
Replies: 5
Views: 207
Posted By ChuckS
Re: X!pand2 is installed but not available?

What version of PT? I think there was a name change somewhere along the line. It may have been during the transition from 32 to 64 bit? It's now XPand!2 and is a separate installer in your Avid...
Forum: Pro Tools 2018 04-09-2018, 10:52 AM
Replies: 7
Views: 273
Posted By ChuckS
Re: Audio engine

Math or memory model? I believe they converted everything to a 64 bit memory model. As for math I've heard 32 bit float and I respect the source, but not certain..
Forum: Virtual Instruments 04-05-2018, 05:18 AM
Replies: 2
Views: 323
Posted By ChuckS
Re: UVI Workstation in Pro Tools First

It appears that UVI Workstation doesn't support mono/multi-mono on an instrument track. Its big brother Falcon does, but $$$. A stereo instrument track bussed to a mono aux should work.
Forum: Pro Tools 2018 04-04-2018, 07:14 AM
Replies: 9
Views: 302
Posted By ChuckS
Re: Solo Safe not working

Yes, SIP will change the behavior to what you're expecting.
Forum: Pro Tools 2018 04-04-2018, 05:43 AM
Replies: 9
Views: 302
Posted By ChuckS
Re: Solo Safe not working

Do you have Solo set for pre or post fader under Options?
Forum: Pro Tools 2018 04-04-2018, 02:43 AM
Replies: 7
Views: 306
Posted By ChuckS
Re: Swapping Non-HD for HD in iLok Cloud?

Dragging the license to an iLok appears to be the only way to keep an available license out of the cloud. When you open a cloud session it takes any available cloud license regardless of status...
Forum: Pro Tools 2018 04-03-2018, 10:39 AM
Replies: 7
Views: 306
Posted By ChuckS
Re: Swapping Non-HD for HD in iLok Cloud?

Close the cloud session in the iLok manager. When you do that the licenses in the cloud should show as available. Then you can right-click and deactivate or drag it to an iLok. Then you should be...
Forum: Pro Tools 2018 04-03-2018, 04:28 AM
Replies: 17
Views: 788
Posted By ChuckS
Re: will Protools HD ever get ARA or an equivalent Edit System

I think we'll see a proprietary pitch automation lane one of these days - like Reason and DP. Avid isn't one for third party solutions (unless of course they purchase the third party). It will...
Forum: Pro Tools 2018 04-03-2018, 04:22 AM
Replies: 2
Views: 159
Posted By ChuckS
Re: Forced to add Control key with editing shortcuts..

Keyboard Focus? That little A-Z box in the window corner.
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-02-2018, 04:20 PM
Replies: 16
Views: 462
Posted By ChuckS
Re: Track Presets not showing up.

Yeah, Track Presets is a new feature in PT 2018 so you don't have to use templates and import. IMO, one of the best additions. It's in the docs.
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-02-2018, 03:13 PM
Replies: 16
Views: 462
Posted By ChuckS
Re: Track Presets not showing up.

Were you using the save tracks as template work around and thinking those will show up in Track Presets? OTT, moving stuff can cause issues - don't have any other suggestions.
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-02-2018, 01:14 PM
Replies: 16
Views: 462
Posted By ChuckS
Re: Track Presets not showing up.

Try opening the Workspace and see if they appear there. Don't think that would help your issue, but at least rule out something tied to Workspace.
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-02-2018, 12:48 PM
Replies: 16
Views: 462
Posted By ChuckS
Re: Track Presets not showing up.

Just thought it might have something to do with that MiscSettings file that caused problems in the Workspace. Try deleting the MiscSettings file and restarting PT to see if they come back. You can...
Forum: Pro Tools Software (Win) 04-02-2018, 11:01 AM
Replies: 16
Views: 462
Posted By ChuckS
Re: Track Presets not showing up.

Maybe help here: http://duc.avid.com/showthread.php?t=396604
Forum: Pro Tools 2018 03-30-2018, 02:46 AM
Replies: 2
Views: 215
Posted By ChuckS
Re: "The original MIDI device associated with the MIDI controller HUI could not be

You probably configured your device in Setup --> Peripherals --> MIDI Controllers. That is for configuring control surfaces, not keyboards. The terminology is confusing. Unconfigure it there and the...
Forum: Pro Tools 2018 03-26-2018, 06:23 AM
Replies: 5
Views: 279
Posted By ChuckS
Re: ProTools won't save session

For external drives, 'Get Info' on the drive and at the bottom there should be an 'Ignore Ownership' checkbox. If it is not checked, checking that helps with permission issues.
Forum: Pro Tools 2018 03-25-2018, 11:17 AM
Replies: 6
Views: 216
Posted By ChuckS
Re: Session Changes Key & Tempo

Right click the .exe file and select Properties. Somewhere in there you should find an Unblock check box.

Re sample rate mismatch go to Menu Setup --> Session. That will tell you what sample rate...
Forum: Pro Tools Software (Win) 03-25-2018, 11:01 AM
Replies: 4
Views: 274
Posted By ChuckS
Re: Simple song template question, I Think.

You've got a few different DAWs in those screen shots - Live, Logic and a couple of others. PT does more of a linear thing, so there really isn't a song/block mode like Live or Reason. In PT you can...
Forum: Virtual Instruments 03-22-2018, 02:04 PM
Replies: 18
Views: 889
Posted By ChuckS
Re: Best '80's classic synth tones from PT plug in pack

Arturia Analog Lab - there's a demo available here: https://www.arturia.com/products/analog-classics/analoglab/overview
Forum: Pro Tools Software (Win) 03-22-2018, 07:03 AM
Replies: 9
Views: 407
Posted By ChuckS
Re: Can't play any media files after optimization

Sorry, nothing else comes to mind right now other than check your Sound Control Panel assignments and exclusive settings, and try a repair on the QuickTime install.
Forum: Pro Tools Software (Win) 03-22-2018, 06:38 AM
Replies: 9
Views: 407
Posted By ChuckS
Re: Can't play any media files after optimization

Did you uninstall QuickTime for Windows? Though that should not effect the MS apps.
Forum: Pro Tools 2018 03-15-2018, 09:23 AM
Replies: 12
Views: 585
Posted By ChuckS
Re: MOTU AVB & Protools Incompatible

What devices do you show for Playback Engine in PT? In the Windows Sound Control Panel do you have 'Allow applications to take exclusive control' and 'Give priority to exclusive' checked for all...
Forum: Pro Tools Software (Mac) 03-14-2018, 08:32 AM
Replies: 6
Views: 285
Posted By ChuckS
Re: replacing a piano sound

You can download the Ableton Live demo and do the audio to MIDI conversion to see if it works without too many artifacts on your track. I don't believe you can export files from the demo, but at...
Forum: Virtual Instruments 03-14-2018, 07:38 AM
Replies: 4
Views: 766
Posted By ChuckS
Re: Xpand2 - how can i create a favourites folder

What version of PT? This might be a good use of setting up instances of Xpand and saving them as Track Presets (newer feature). That way you can not only save the settings in Xpand, you can include...
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 03:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com