Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.03 seconds.
Search: Posts Made By: lode
Forum: Windows 01-12-2021, 12:20 AM
Replies: 0
Views: 140
Posted By lode
Simple ASIO USB sound card that can output AC3

I posted on the POST forum, but maybe someone here has a suggestion?

http://duc.avid.com/showthread.php?t=413592
Forum: Post - Surround - Video 01-11-2021, 02:11 PM
Replies: 5
Views: 347
Posted By lode
Re: Simple ASIO USB sound card that can output AC3

ok. So you set up the mac audio driver to send 5.1?

Never seen that done.

I am on pc, and I tried, but couldn't figure out how to tell the driver that it should out put more than two channels....
Forum: Post - Surround - Video 01-11-2021, 04:34 AM
Replies: 5
Views: 347
Posted By lode
Simple ASIO USB sound card that can output AC3

I'm stuck at home working, and am looking into a way to use my home theatre for simple editing.
It does not unfortunately have 5.1 analog inputs. Only HDMI or optical/ electrical AC3 for surround.
...
Forum: Post - Surround - Video 01-08-2021, 06:01 AM
Replies: 4
Views: 323
Posted By lode
Re: Izotope RX audiosuite on pc: A sort of heads up

So I got help from Lars from Izotope
The fix was a classic. Delete the prefs.
Doh.

In my defense the installation was so new it shouldn't have been necessary yet. :p

> SHOW HIDDEN FOLDERS...
Forum: Post - Surround - Video 01-07-2021, 04:19 PM
Replies: 4
Views: 323
Posted By lode
Re: Izotope RX audiosuite on pc: A sort of heads up

Yes i have gone through the list.
Hyper threading is t.ex off, but doesn't really seem to matter.

There is a difference between what I was describing and what you said.


Maybe I misunderstood...
Forum: Post - Surround - Video 01-07-2021, 03:29 AM
Replies: 20
Views: 1,628
Posted By lode
Re: Pro Tools Editing Lag When Editing to Video

Not sure if related but:
http://duc.avid.com/showthread.php?p=2589700#post2589700
Forum: Post - Surround - Video 01-07-2021, 03:28 AM
Replies: 4
Views: 323
Posted By lode
Izotope RX audiosuite on pc: A sort of heads up

I have been forced to work from home this autumn, and use my home pc instead of the macs at work.

I pretty quickly started noticing how simple stuff was lagging in PT.
Like creating a fade...
Forum: Post - Surround - Video 12-10-2020, 06:10 AM
Replies: 20
Views: 1,628
Posted By lode
Re: Pro Tools Editing Lag When Editing to Video

Not sure if we are seeing the same, but:
I find the GUI to be lagging. I exclusively work with video, and almost always with .mov.

I found a noticable performance boost when I disabled...
Forum: Windows 12-07-2020, 02:52 PM
Replies: 4
Views: 645
Posted By lode
Re: Changing keyboard language

Sorry. I meant layout.
Forum: Windows 12-07-2020, 01:24 AM
Replies: 4
Views: 645
Posted By lode
Re: Changing keyboard language

Yeah. Can't see any place to make PT change keyboard layout.
Forum: Windows 12-04-2020, 01:23 AM
Replies: 4
Views: 645
Posted By lode
Changing keyboard language

Hi all!

Question for all of you who use PT and have a non US keyboard.

Have you figured out how to automagically change keyboard language to US when opening PT?

It would make my life 1.3%...
Forum: Post - Surround - Video 10-07-2020, 02:53 AM
Replies: 16
Views: 3,466
Posted By lode
Re: How to transfer 32bit float into session without clipping

Did you figure out what was going on with this?

I am seeing something similar.
Got an aaf from a realityshow, and the locationaudio is insanely distorted when imported to protools. But the audio...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 08-21-2020, 01:01 AM
Replies: 10
Views: 6,238
Posted By lode
Re: Error -9105 while opening sessions

Weird. Just got this error message again. Had forgotten that I looked it up and commented about it 18 months ago... :p

I had the weird message that fab filter Pro-Q2 plug was deactivated. Weird...
Forum: Windows 01-30-2020, 03:41 AM
Replies: 2
Views: 1,282
Posted By lode
Re: White bar above video window

Nope. Very strange.
Forum: Windows 01-21-2020, 05:54 AM
Replies: 2
Views: 1,282
Posted By lode
White bar above video window

Hi!

Seems like the new ProTools (https://www.gearslutz.com/board/gear.php?id=22163) version introduced a white bar above the video-window on PC. Even when fullscreened on the tv (which is set up...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 12-20-2019, 12:08 AM
Replies: 0
Views: 1,853
Posted By lode
How to avoid "copy selection to start"

Can the hive mind help me out here?


I recently switched from mac to pc.
Afterwards I have started making a mistake sometimes.



I suddenly discover that I have made a copy of some regions...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 11-04-2019, 12:30 AM
Replies: 10
Views: 6,238
Posted By lode
Re: Error -9105 while opening sessions

Strangely, the right click trick worked for me also.
Forum: macOS 11-14-2018, 01:47 AM
Replies: 7
Views: 7,610
Posted By lode
Re: AAE Error 20026 was encountered.

I just encountered this error. I removed all audiosuite plugins, and the error message went away.

Some of these maybe caused it:
RX v6 stuff, RX v7 stuff, AVID signalgenerator.
Forum: Post - Surround - Video 08-21-2018, 02:35 AM
Replies: 2
Views: 1,712
Posted By lode
Re: Premiere Pro AAF Transfer to PT

We found that older versions of PT got the wrong filenames. From PT 12 AAF names seem to be ok.
Forum: Pro Tools 12 09-15-2017, 12:36 AM
Replies: 5
Views: 3,021
Posted By lode
Re: 12.8.1 breaks Blackmagic

I´m seeing the same problems.
Mac Mini 10.12.6, PT 12.8.1, BM 10.9.5 (Ultra studio mini monitor)

Sync also seems to be unstable. Like in Pt 10 with quicktime playback.
Forum: Post - Surround - Video 08-10-2017, 12:45 AM
Replies: 7
Views: 2,500
Posted By lode
Re: Really Bad Dialogue Recordiing

Thats... impressive. The sound mixer was obviously on top of that! ;-)

Never heard it that bad, no. You might be able to fix some of the problems wit RX. Probably not though.
Forum: Pro Tools 10 06-29-2017, 04:16 AM
Replies: 86
Views: 90,010
Posted By lode
Forum: Pro Tools 10 06-16-2017, 03:20 AM
Replies: 86
Views: 90,010
Posted By lode
Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

"Are you saying you have PT 10 working on OS Sierra?? I missed that part in your opening sentence. Thanks in advance!"

I´m curious too!
Forum: macOS 04-05-2017, 06:13 AM
Replies: 5
Views: 2,584
Posted By lode
Re: Changling multiple automationlanes

Ok. Thanks.

Upvoted it.
Forum: macOS 04-04-2017, 02:36 AM
Replies: 5
Views: 2,584
Posted By lode
Changling multiple automationlanes

I have many dialogue tracks for different characters.
The tracks all have the same 5 reverbsends.

I want to see all the 5 sends on all tracks on the automationlanes below all the tracks.

How...
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 06:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com