Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 12 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=142)
-   -   Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7) [solved] (http://duc.avid.com/showthread.php?t=387883)

musicmaker123 01-09-2017 09:09 AM

Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7) [solved]
 
SOLVED

Hi,

So I just started using the Melodyne Studio plugin free trial and it worked fine until I tried resizing the window.

The plugin window can only be resized by using a button in the bottom right corner. My problem is that when I resized the window, the bottom part of the plugin went outside the window border - so I can longer access the resize button or the horizontal scroll bar at the bottom (to move side to side and zoom).

Here's a screenshot for a more clear explanation:

http://i64.tinypic.com/eh0r4k.jpg

I'm not sure if the problem is caused by Pro Tools or Melodyne software but I would like to resolve it without losing the Melodyne edits I have already made. The plugin works normally other than this issue.

Any ideas?

Thanks

YYR123 01-09-2017 09:13 AM

Re: Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7)
 
Who know where the fault lies but....you can try a few things.

Try running a different screen resolution on your PC.
Then restart PT and see if the location is visible......

Try opening another plugin window and resizing it using the restore down/up button. That the button in between the close X and the minimize.

Look at the melodyne manual for a shortcut key press to maximise or minimize the plugin window.

musicmaker123 01-09-2017 09:39 AM

Re: Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7)
 
Quote:

Originally Posted by YYR123 (Post 2405914)
Who know where the fault lies but....you can try a few things.

Try running a different screen resolution on your PC.
Then restart PT and see if the location is visible......

Try opening another plugin window and resizing it using the restore down/up button. That the button in between the close X and the minimize.

Look at the melodyne manual for a shortcut key press to maximise or minimize the plugin window.

Messed around some more and found a fix!

If anyone has this issue, this is what I did:

1. Changed my screen resolution to the lowest possible resolution.

2. Opened Pro tools and created a new session with I/O settings changed from Last Used to Stereo mix.

3. I then created a new insert of Melodyne plugin and the plugin window border was now FIXED.

4. I then resized the plugin window to a smaller size using the bottom right corner (now visible).

5. I reset my resolution setting back to normal and saved the session.

6. I reloaded the old session that had was bugged and the plugin window was back to normal.

vctorsound 05-11-2017 10:34 PM

Re: Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7) [solved]
 
wow... nice work, an elegant solution to that problem... i'm gonna try that tomorrow, window drove me crazy all day today... thanks!

chrismeraz 05-26-2019 11:11 AM

Re: Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7) [solved]
 
does this happen often? I've just started using the trial version today and I already have this problem. How often has this happened to you?

Southsidemusic 05-26-2019 11:35 AM

Re: Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7) [solved]
 
Doesn’t happen here and this is a 2+ yo thread so several versions has come and gone since.

chrismeraz 05-26-2019 11:47 AM

Re: Cannot Resize Melodyne Plugin Window (Pro Tools 12.7) [solved]
 
It's happened to me again 15 minutes later.

This issue is not solved permanently with Musicmaker's instructions.


All times are GMT -7. The time now is 04:53 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com