Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   digidesign 002r not working in windows 7 32 bit-Nuendo 4/cubais5 (http://duc.avid.com/showthread.php?t=346718)

ahmedasbac 11-07-2013 09:02 AM

digidesign 002r not working in windows 7 32 bit-Nuendo 4/cubais5
 
hai..
I am new to this community. recently i purchased a used digidesign 002 Rack. I am using nuendo4/cubaise5. but i cannot use these in windows 7 32 bit system, with the latest standalone digidesign driver for windows 7 installed, smoothly. every thing is OK but the playback is noisy. I tried different versions of drivers, but in vain. then i installed windows xp and found the things work smoothly with digidesign driver version 7 installed.

Is there any way to use digi 002 r in windows 7 32 bit with nuendo4/cubaise5?

pls help...

albee1952 11-07-2013 05:41 PM

Re: digidesign 002r not working in windows 7 32 bit-Nuendo 4/cubais5
 
The biggest question is whether the 002r actually works. Are you aware of the "power harness" issue? Step #1 for me, would be to find someone using either 002r or 003r and trying your 002r on their system. 1 important warning here...never(and I mean NEVER) hot-patch 002 or 003 boxes as this can fry the FW circuit in the interface, the computer, or both. Since you have the rack unit, there may be a simple fix. Pop the lid and face the unit towards you. The PSU will be on the right side and has 2 plastic Molex connections, 2 wire coming in, and maybe a dozen colored wires going out(this is the power harness). I would unplug/re-plug both of those connections 5-6 times each. Then follow the harness out to 2 more connections and repeat for each. This action MIGHT scrape thru the oxidation and make the unit work again(its a free trick that just might reveal if the harness is the problem).

SKI 11-08-2013 10:41 AM

Re: digidesign 002r not working in windows 7 32 bit-Nuendo 4/cubais5
 
Quote:

Originally Posted by ahmedasbac (Post 2100011)
then i installed windows xp and found the things work smoothly with digidesign driver version 7 installed.

.

That makes it appear that the unit is functional

albee1952 11-08-2013 12:37 PM

Re: digidesign 002r not working in windows 7 32 bit-Nuendo 4/cubais5
 
Quote:

Originally Posted by SKI (Post 2100355)
That makes it appear that the unit is functional

DOH:eek:


All times are GMT -7. The time now is 07:16 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com