Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Avid Pro Mixing General Discussion (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=133)
-   -   No way to side chain from stereo aux? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=409010)

zakkwylde13 03-22-2020 04:40 AM

No way to side chain from stereo aux?
 
Hi Guys

I have a huuuuge problem. Pro Tools Ultimate will only let me side chain from mono busses, not stereo busses.

Can it really be that there is no way to do this?

I can send a stereo signal to a mono bus and then side chain that, but that will not give me the same result..

Sardi 03-22-2020 05:07 AM

Re: No way to side chain from stereo aux?
 
Yes.

Side chains are fed by mono signals. In most cases it’s not really necessary to be stereo, but a few people have posted some use cases for stereo sidechains in the past.


Sent from my iPhone using Tapatalk

amagras 03-22-2020 05:26 AM

Re: No way to side chain from stereo aux?
 
Use Avid Downmixer, it will turn a stereo channel into mono. Here's a visual example, skip to around 1:30
https://youtu.be/g2s84fS07AE

zakkwylde13 03-22-2020 06:24 AM

Re: No way to side chain from stereo aux?
 
Quote:

Originally Posted by amagras (Post 2557856)
Use Avid Downmixer, it will turn a stereo channel into mono. Here's a visual example, skip to around 1:30
https://youtu.be/g2s84fS07AE

Thanks mate! Good workaround !

amagras 03-22-2020 11:51 AM

Re: No way to side chain from stereo aux?
 
Quote:

Originally Posted by zakkwylde13 (Post 2557861)
Thanks mate! Good workaround !

No prob [emoji2937]


All times are GMT -7. The time now is 12:32 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com