Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 12 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=142)
-   -   Setting up with Behringer XR18 Interface (http://duc.avid.com/showthread.php?t=383711)

Jamiesjammin 08-27-2016 04:43 PM

Setting up with Behringer XR18 Interface
 
I am trying to use a Behringer XR18 interface to record with Pro Tools and cannot seem to get it to get a signal through to Pro Tools. I can hear my guitar that is plugged into the Behringer but I am getting no signal in Pro Tools. I would be SO GRATEFUL if someone could please point me in the right direction here. I have watched Youtube videos galore. But maybe not the right one? Any help offered would be so appreciated. Thanks!

Southsidemusic 08-27-2016 05:11 PM

Re: Setting up with Behringer XR18 Interface
 
Have you connected the USB to your computer as it looks like that needs to be connected in order to use the onboard soundcard as an interface?

The ethernet connection is not for the audio interface, its for listening back like a stagebox. Not for the interface that I think you need in order for PT to see the Xr18

jeffro 08-27-2016 05:19 PM

Re: Setting up with Behringer XR18 Interface
 
Welcome to the community.

I don't see a Mac Driver for the XR18, so it must be Core Audio Compliant. After you follow the advice to connect via USB, you'll need to select it as your Playback Engine in Pro Tools. Launch PT and while it's launching hold the N key until you see the Playback Engine dialog, then select the XR18.

Jamiesjammin 08-27-2016 06:34 PM

Re: Setting up with Behringer XR18 Interface
 
Thanks for the quick feedback! I did restart PT and hold down in and set the I/O to XR18. But it still does not send a signal into PT. I can hear audio through my studio monitors but there is literally nothing happening in terms of a meter going up on the board within PT. Any ideas?

Jamiesjammin 08-27-2016 06:46 PM

Re: Setting up with Behringer XR18 Interface
 
It is saying something about the playback engine not supporting 44.1

jeffro 08-27-2016 10:31 PM

Re: Setting up with Behringer XR18 Interface
 
What Sample Rate is your XR18 set to? I think the default is 48k.

Can you post screenshots of the Playback Engine and I/O Setup windows from Pro Tools?

GABALDON30 11-15-2017 07:03 AM

Re: Setting up with Behringer XR18 Interface
 
I am having the same issue did anyone ever have an answer to this post. I get the same message 44.1 and my system works with the speakers but does not work through Pro Tools.


All times are GMT -7. The time now is 04:24 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com