Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 2019 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=158)
-   -   2019.10_ Video starts then goes black (http://duc.avid.com/showthread.php?t=407078)

js_nyc 11-07-2019 03:41 PM

2019.10_ Video starts then goes black
 
Hello all,

Client's Pro Tools 2019.10 version either starts to play a video that immediately goes to black, or never leaves black screen. The same session works fine on my rig with High Sierra and PT 2018.7. I tried both DNxHD and Apple Pro Res 422 codecs. Video Engine is Enabled. Tried toggling between GPU on and off- makes no difference.

Here are the specs:

Mac OS Mojave Version 10.14

MacBook Pro (15-inch, 2018)
Processor: 2.6 GHz Intel Core i7
Memory: 16 GB 2400 MHz DDR4
Graphics: Intel UHD Graphics 630 1536 MB

Please let me know if there are any suggestions.
Thanks

Ale 11-08-2019 12:42 AM

Re: 2019.10_ Video starts then goes black
 
Hi

Unfortunately I must say the new video engine has still problems.
It is better now and I could work with h264 codec, although if this is not as fast as it is with DNX codec

I have blackmagic cards and had the same problem at the beginning.

Maybe vou have tried the following.

There is a setting on the video track where you can switch from progressive to interlaced and you als can switch to draft and back to full resolution. Sometimes the engine looses the setting and then I have top toggle again.

On the other machine where I use desktop video there is the problem when you switch videotracks the new selected videotrack is black. I have to nudge 1 Frame and the video starts. Bad when comparing video edits between different tracks.

Other problems:
When doing audiosuite or loop playbacks the video goes black.
I have to toggle video offline/online to get it working again

It could also happen that after extensive looping this part of the video plays forever even if you play at a new timecode.

Ale

Frank Kruse 11-08-2019 03:54 AM

Re: 2019.10_ Video starts then goes black
 
Ale, I saw you are using BM 11.4.x with OS10.12 . Just to mention that the driver requires at least

macOS 10.15 Catalina or later
or
macOS 10.14 Mojave

Might be worth downgrading to a driver that supports your OS.

I am getting none of these issues over here with DNxHD36. Knock on wood.

hm...

Ale 11-08-2019 04:11 AM

Re: 2019.10_ Video starts then goes black
 
Hi frank
I know, but v 11 worked best with pt 2019.6
Before I had driver 10.4.3 installed and changed (hacked) video engine to an older version from version 12.8.2.

But you are right. When I have time I switch back to a supported driver an check.

All in all I am very satisfied with the new 2019.10
No crashes this week and my feeling is that everything is snappier.

Ale

mik 11-09-2019 06:05 AM

Re: 2019.10_ Video starts then goes black
 
Hi,


I have video problems also with this new 2019.10.
In a session that worked perfectly with 2019.6 and also 2018.5 ;
video seems to struggle then goes to black after 15 or 20mn.

Very difficult to do a screening.
Tried with DNXHD36, PRORES.
Back to 2019.6

js_nyc 11-09-2019 10:17 AM

Re: 2019.10_ Video starts then goes black
 
After no results with all troubleshooting, took my client back to 2019.6 and everything works perfectly again. Staying put for now.


All times are GMT -7. The time now is 03:28 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com