Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Low Latency Monitoring and Hardware Inserts (http://duc.avid.com/showthread.php?t=321045)

BobbyDazzler 04-12-2012 04:54 PM

Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
I'm having some strange behaviour with hardware inserts and LLM.
If I have a track sending to the LLM nominated outs (1-2 in this case), and I use a hardware insert, the track no longer passes through my 1-2 master track plugins (L2007 in this case), if I make the harware insert inactive, the track is now effected by the master track plugins. (The mentioned track is not in record either).

I checked the manual, but couldn't find this specific situation noted.

Can anyone else recreate this?

:confused:

cananball 04-12-2012 07:43 PM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
LLM disables plugins. This is normal behavior AFAIK

BobbyDazzler 04-12-2012 08:51 PM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
Quote:

Originally Posted by cananball (Post 1921418)
LLM disables plugins. This is normal behavior AFAIK

Only if you're in record. This is disabling the master section when not in record.

BobbyDazzler 04-13-2012 05:03 PM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
No-one? Avid?
I'm actally finding LLM so hard to work with, its almost useless.
I turned it on in an old session the other day, and it muted the bass. It wasn't a well played bass, but it should be my call to mute it, not the programs.
Restart tha Mac, and it came good again.

danander11 04-13-2012 07:20 PM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
Quote:

Originally Posted by BobbyDazzler (Post 1921732)
Restart tha Mac, and it came good again.

The bass playing or the audio? :p

necjamc 04-13-2012 08:32 PM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
Quote:

Originally Posted by danander11 (Post 1921774)
The bass playing or the audio? :p

That gave me a good laugh. :D

BobbyDazzler 04-14-2012 12:48 AM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
Quote:

Originally Posted by danander11 (Post 1921774)
The bass playing or the audio? :p

Nice :D

I wonder how an artist would feel if you said.."That take was so bad I need to reboot."

BobbyDazzler 04-15-2012 04:51 PM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
Bump...Still wondering about this one.

mu-tron-kid 06-18-2012 07:31 AM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
One of my Colleagues just experienced this same error on a PT 8 LE with 002 rig.

Toggling LLM off seems to have solved it, but yes, with a couple of Hardware inserts, the audio was not passing to the Bounce...

Additionally, RTAS plug-ins placed AFTER the Hardware Insert were not having any audible effect...

No Tracks Record Enabled.

albee1952 06-21-2012 08:08 AM

Re: Low Latency Monitoring and Hardware Inserts
 
LLM will disable inserts AND sends. If you want to record thru hardware, its best done before conversion. You CAN do it by turning LLM off and running at a low buffer, but you will suffer the latency from the extra chain of conversion(out to the hardware and back in).


All times are GMT -7. The time now is 07:16 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com