Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   ProTools upgrade options with Digi 003+ Rack (http://duc.avid.com/showthread.php?t=409061)

Kajun Kelley 03-25-2020 10:59 AM

ProTools upgrade options with Digi 003+ Rack
 
I currently have Pro Tools LE 8.0.4 running on Windows 7 using a Digidesign 003+ Rack.

I recently downloaded Superior Drummer 3 onto my computer, but unfortunately wasn't aware that it's 64 bit and since PT 8 is 32 bit, I can't run SD3 as a plugin in PT and therefore need to upgrade to at least PT 11 for 64 bit.

I have many questions:

- Is an upgrade from PT8 to a 64 bit version of ProTools that will run on Windows 7 possible? I'm good with this option even if there is additional costs involved.

- If I have no choice but to purchase the latest version of Pro Tools (I'm aware that I would also need to update my OS to Windows 10) will my Digidesign 003+ Rack still work as an interface?

- Will the plugins I'm currently using with PT-8 still work with a 64 bit version?

Please advise me as to my options. I'm trying to determine my best course of action.

Thank you so much!

Kajun

TOM@METRO 03-25-2020 12:11 PM

Re: ProTools upgrade options with Digi 003+ Rack
 
I was running Pro Tools 11 on Windows 7 back in the day. Your 003 will function.

You will need to upgrade all of your plug-ins to AAX. Some will be a no charge upgrade, some will not, depending on the developer.

AND... I have moved this thread to the Windows Legacy forum.


All times are GMT -7. The time now is 11:28 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com