Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   MIDI Sync (http://duc.avid.com/showthread.php?t=222935)

Cary_Clark 06-06-2008 09:50 PM

MIDI Sync
 
I have been using MIDI sync for months to control my drum machine. Usually the first to bars are out of time but it will snap into the grid after that (I am not using input quantize). All of a sudden my MIDI sync has started triggering sounds about 1000 samples ahead of time. The distance between the triggered sounds is correct, however, they all arrive to early. This means I must shift everything forward and then it snaps perfectly to the grid. Why is this happening and why did it start all of a sudden?

TCDet 06-07-2008 05:02 AM

Re: MIDI Sync
 
Check your midi delay / offset settings (PT's Pref).

Why? New install of PT's?, some other setup change?
DC on or off?
More system information would be needed. (Read the help up help you thread)

The 1st bar junk is typical. Just add 1 or 2 empty measures for this lead -in sync.

Cary_Clark 06-08-2008 09:35 AM

Re: MIDI Sync
 
Sorry for the lack of info. I am actually having this problem on an LE system (7.3.1). I am running the rig with a Mac PPC 1.8GHz computer. I don't think I can delay the MIDI signal in LE so that rules that option out. I don't think I have made any additional installs or updates to my rig that would cause this delay. Any other idea's?

TCDet 06-08-2008 09:58 AM

Re: MIDI Sync
 
PT's Pref>MIDI> Global MIDI offset +- 10,000 samples of delay

Cary_Clark 06-08-2008 04:16 PM

Re: MIDI Sync
 
Thank you that was the ticket!


All times are GMT -7. The time now is 06:26 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com