Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools SE and Essential (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=73)
-   -   No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3 (http://duc.avid.com/showthread.php?t=349245)

taylor6192 01-07-2014 12:39 AM

No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Hello,

I am fairly new to Pro Tools, so when replying with an answer please assume almost no knowledge of the software. I am running Pro Tools SE 8.0.3 with my M-AUDIO Fast Track on my Macbook 10.8.5, Processor: 2.66 GHz Intel Core 2 Duo, Memory: 4 GB 1067 MHz DDR3.

In the past when using Pro Tools, I was able to create a new track, then select a software instrument and play the instrument by opening the MIDI Editor and clicking on the keys of the piano.

Recently though, when trying to do this, I receive no sound from almost every software instrument. The only software instrument I seem to receive sound from is the Church Organ. For the rest of them though, when I click on the piano keys there is no sound output, even though the notes show up on the track as if I have added them.

Does anyone have a solution to this problem? Is there a simple option somewhere that I can adjust to fix it?

Thanks,
Taylor

YYR123 02-12-2014 08:26 AM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
are your outputs setup correctly? is your master fader setup to output sound?

Do you get sound when playing a loop or other audio recorded material?

What software vi? is the volume turned down on the VI? is the Vi setup correctly? did you change something recently?

PT8.0.3 on 10.8.5 your ahead of the game there bro. I didn't think PT8 was qualified for ML 10.8

YYR123 03-26-2014 01:59 PM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Quote:

Originally Posted by YYR123 (Post 2131590)
are your outputs setup correctly? is your master fader setup to output sound?

Do you get sound when playing a loop or other audio recorded material?

What software vi? is the volume turned down on the VI? is the Vi setup correctly? did you change something recently?

PT8.0.3 on 10.8.5 your ahead of the game there bro. I didn't think PT8 was qualified for ML 10.8

very interesting......

YYR123 04-08-2014 12:51 PM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
and taylor is still not back with us.....

YYR123 04-25-2014 01:59 PM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Taylor, taylor, oh we art thou taylor...???


:D

YYR123 05-28-2014 12:06 PM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Monthly bump for Taylor.....


Cheers

YYR123 06-30-2014 10:23 AM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Taylor up before July the 4th........




Put me in coach im ready to play, today.

YYR123 07-23-2014 07:25 AM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Taylor, I hope you had a good Fourth......

Thanks for checking back with us....


Sláinte


http://en.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A1inte


:^)

YYR123 08-01-2014 10:20 AM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
Quote:

Originally Posted by YYR123 (Post 2173235)
Taylor, I hope you had a good Fourth......

Thanks for checking back with us....


Sláinte


http://en.wikipedia.org/wiki/Sl%C3%A1inte


:^)

exactly august

YYR123 09-08-2014 06:53 AM

Re: No sound coming from software instruments on Pro Tools SE 8.0.3
 
It's September and i think Taylor has left the building.....


that and I am easily entertained........ Slainte ya'll


All times are GMT -7. The time now is 11:45 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com