Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools SE and Essential (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=73)
-   -   how to change time signatures? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=325847)

rowlando 07-23-2012 01:34 AM

HELP! How to change time signatures?
 
Hi

I'm new here and new to Pro Tools SE. Apologies if this has been asked/solved before, but I couldn't find the info anywhere...

I can't seem to figure out where I can change time signatures. Sessions are automatically set up for 4/4 time, and I'm wanting to record a 3/4 song. Can anyone help? I'm sure it's something really obvious and I can't find it for searching too hard...

Thanks in advance.:confused:

rowlando 07-26-2012 06:39 PM

Re: how to change time signatures?
 
Bueller? Bueller? Anybody??

Lincoln Mitchell 07-26-2012 10:36 PM

Re: how to change time signatures?
 
This is kinda straight forward manual stuff...look into inserting a new meter.

rowlando 07-27-2012 11:44 PM

Re: how to change time signatures?
 
Thanks,

But there's no mention of this in the manual I have, and I can't find meter settings anywhere.

Darryl Ramm 07-28-2012 12:07 AM

Re: how to change time signatures?
 
Quote:

Originally Posted by rowlando (Post 1952648)
Thanks,

But there's no mention of this in the manual I have, and I can't find meter settings anywhere.

Pro Tools Reference Guide search for "change meter" or "insert meter".

Darryl

rowlando 07-28-2012 05:54 AM

Re: how to change time signatures?
 
Cheers Darryl -

I'm clearly missing something because I can't find anything about meters in my Pro Tools SE user guide... I feel like I'm either going blind or like I'm becoming more and more stupid!

This is what I'm looking at: http://www.m-audio.com/images/global...er%20Guide.pdf

Darryl Ramm 07-28-2012 10:32 AM

I did not spot that you are running Pro Tools SE, (even with you posting to the correct topic area) many folks who hang out on this forum just will not have any experience with PT SE. It just may not support this. You can look in the Pro Tools Reference Guide and see if what described there works in PT SE.

Darryl

rowlando 07-29-2012 03:06 AM

Re: how to change time signatures?
 
Thanks again Darryl at least I know I'm not going crazy :)

GOOOTOOO 12-11-2019 06:15 PM

Re: how to change time signatures?
 
Insanely unhelpful thread, why can't people get off their high horse and answer questions.

Sardi 12-11-2019 08:14 PM

Re: how to change time signatures?
 
Quote:

Originally Posted by GOOOTOOO (Post 2547503)
Insanely unhelpful thread, why can't people get off their high horse and answer questions.



You bumped a thread from 9 years ago to complain but haven’t added any useful info yourself.

Pointing someone to the reference manual is actually helpful as they’ll find more accurate information there than anywhere else.

Strange...


Sent from my iPhone using Tapatalk


All times are GMT -7. The time now is 06:23 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com