Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   G5-Digi 002 Desk Computer noise????????? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=103699)

HODGEKINS 04-20-2004 04:15 AM

G5-Digi 002 Desk Computer noise?????????
 
Hi,
I was wondering if anyone could please help me. I am running pro tools L.E on a G5 twin 2ghz processors with a digi 002 desk. I have a Focusrite voice master pro (hardware vale box basicly). If i record straight through the focusrite into the back of the 002 there is no noise problems and its fine however i want to send out pre recorded audio out of the 002 through the focusrite and back into the 002, now when i do this there is a (electonical?) noise, this noise is always there being picked up by my monitor speakers but does not effect normal audio recording but when i come out of the 002 the focusrite is amplifiying the noise making me unable to use it. I have made sure that each unit only has one earth source so im pretty sure that its not an earth loop. If i wiggle my mouse the noise cooporates so im almost certain that its a computer noise. Nobody i talk to can help so if there is anyone outhere with any clues they would be amazing. cheers Rich.

Optical 04-20-2004 08:12 AM

Re: G5-Digi 002 Desk Computer noise?????????
 
Hi Rich, I'm trying to renew my studio and a couple of people suggest me to turn to Pro-Tools instead using Nuendo and Cubase. The guy that is helping me with the desing suggest me the G5 with the Digi-002 and the Focusrite Voice. I know that you are having these problem with the noise, but beside that what is your overall opinion of the system? I will invest some money buying these equipment and want to make sure that will be for good.

Thanks for any help and good luck with your system,
Charlie

LL Lush 04-20-2004 08:40 AM

Re: G5-Digi 002 Desk Computer noise?????????
 
first of all if you do a search for G5 / 002 and noise on the duc, you will invite a mass of info about this.
you will also in doing so find links to apple support and masses of users with this issue.

To solve the noise issue, get chud

ftp://ftp.apple.com/developer/Tool_C...ormance_tools/
use the latest version (3.5)

I personally can't believe all the issues with this and digi has never ever responded to it, Like it does not exist?


install this on your system.
when doing so a pref pane will appear in system preferences,
turn off (uncheck) nap feature.

this will solve your issue immediatly.

what you choose to do about this after that is your decision.
but for sure this will allow you to work noise free.

follow some of the threads on duc and apple support for more info


All times are GMT -7. The time now is 06:18 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com