Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   VENUE Live Sound Systems (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=25)
-   -   S3L, keyboard & mouse not working when connected to surface. (http://duc.avid.com/showthread.php?t=387354)

voidmix 12-19-2016 06:45 PM

S3L, keyboard & mouse not working when connected to surface.
 
Hey all,

Got an S3L and it's been great but exited to desktop and key/mouse no longer work when connected to surface. They do work when the mouse is connected to the engine - keyboard still attached to surface.

Outside of an entire console restore has anyone gotten around this? It won't stop my show but it's disconcerting. Got a call into support... waiting to hear back.

Valentyn 12-20-2016 07:05 AM

Re: S3L, keyboard & mouse not working when connected to surface.
 
Quote:

Originally Posted by voidmix (Post 2402185)
They do work when the mouse is connected to the engine - keyboard still attached to surface.

That's weird. Is this something you can reproduce or a one-time issue?

Rudio Audio 12-25-2016 01:59 AM

Re: S3L, keyboard & mouse not working when connected to surface.
 
I have experienced something similar. But different.

The S3 surface would not boot up if the keyboard and mouse were connected. All the ch. colour indicators were flashing constantly. It was impossible to switch from live to studio mode.

The only thing that solved the problem was to eventually disconnect the keyboard and mouse and power cycle the S3 and then re-flashing into live. mode. Connected the keyboard and mouse after that, and it worked again.

Not funny to be in that situation in a festival changeover!


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Valentyn 12-26-2016 01:53 AM

Re: S3L, keyboard & mouse not working when connected to surface.
 
Quote:

Originally Posted by Rudio Audio (Post 2403255)
I have experienced something similar. But different.

What's the model of keyboard and mouse? Was a keyboard backlit, i.e. drawing too much power? Did this happen with the latest VENUE SW?

Quote:

Originally Posted by Rudio Audio (Post 2403255)
Not funny to be in that situation in a festival changeover!

Not something serious, mainly because the workaround you discovered is actually what you need to do when if get all LEDs flashing.

Rudio Audio 12-26-2016 01:57 AM

Re: S3L, keyboard & mouse not working when connected to surface.
 
Quote:

Originally Posted by Valentyn (Post 2403368)
What's the model of keyboard and mouse? Was a keyboard backlit, i.e. drawing too much power? Did this happen with the latest VENUE SW?







Not something serious, mainly because the workaround you discovered is actually what you need to do when if get all LEDs flashing.



Hey!
It happend with the latest SW the keyboard was a Cherry G84-4400. A keyboard/trackball Combi. But it boots up fine 9/10 times.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


All times are GMT -7. The time now is 04:05 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com