Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Instrument track plug-in copy issue (http://duc.avid.com/showthread.php?t=247586)

BlueThursday 06-06-2009 07:48 PM

Instrument track plug-in copy issue
 
I have several instrument tracks (10 or so) that I'm evaluating and they will all eventually be arranged onto one lengthy track. The problem is that I inserted a plug-in onto the first and played with it to get it right. When I had it like I wanted I copied the plug-in (copy and drag) to the others. The problem is that some then play the MIDI of the original track and not the MIDI of the track that the plug-in is on. I solo the track and still plays the original track's MIDI, inactivate the original and no change, still plays the MIDI from the original track. Delete the original track and now no sound. It never plays the MIDI from the destination instrument track. But not all the tracks and no pattern. I even made one track that at one time did work fine but later would not play. I even tried different plug-in settings and no change. Mainly using Xpand2.

flommer 06-06-2009 09:21 PM

Re: Instrument track plug-in copy issue
 
Hard to say how your MIDI routing might be getting mixed up.. That's my guess as to what is happening

Try using MIDI tracks and Auxes instead of Inst tracks... Lets you see what's happening a bit more clearly..

Instead of copying the instance of the plugin, save the settings as a preset. Then for each instance of xpand just reassign the preset..

BlueThursday 06-07-2009 05:52 AM

Re: Instrument track plug-in copy issue
 
The odd part was that after moving or copying a plug-in and it playing the original track's MIDI, I could delete that plug-in and install a new plug-in (even a new but different plug-in) and it would still play the MIDI from the other track.


All times are GMT -7. The time now is 10:44 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com