Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 2019 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=158)
-   -   Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=408135)

chris.d 01-20-2020 05:59 AM

Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
Simple (desperate) Question


Is the only way to get more than 32 tracks of I/O from PT to upgrade to PT ultimate?

pm mastering studio 01-20-2020 06:15 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
indeed you'll have to Go the HD(x) ProTools Ultimate way which means you'll have to have the Avid Hardware :-) (to my knowledge that is)

with kind regards

chris.d 01-20-2020 06:18 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
are you sure the hardware is needed too? (even worse than i thought?!?)

pm mastering studio 01-20-2020 06:29 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
according to the avid website that is. (https://www.avid.com/pro-tools/comparison than Key Features\ Maximum inputs (hardware dependent) \ click on "more information")

Other hardware uses ASIO driver and asio is limited to 32 i/O's

I do think there's a way to go the DANTE way but I'm not skilled in that (only using HDx here) to know if this exceeds the 32 limitation. I suspect you will be able to route more than 32 in/outs but only 32 In/outs at the same time for recording/playback)

chris.d 01-20-2020 06:58 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
thank you for your knowledge!

JFreak 01-20-2020 07:45 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
Quote:

Originally Posted by chris.d (Post 2551595)
are you sure the hardware is needed too?

Yes -- HDN for 64 i/o and HDX for unlimited (hardware dependent that is).

Dante goes to PT via MTRX interface.

HurtMesaMusic 01-20-2020 07:49 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
I have two Apollo x8ps and an Asp 800. With PT Ultimate I have 32 I/O on a Mac Mini.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

JFreak 01-20-2020 07:54 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
Quote:

Originally Posted by HurtMesaMusic (Post 2551603)
I have two Apollo x8ps and an Asp 800. With PT Ultimate I have 32 I/O on a Mac Mini.

In case someone new is wondering, PT will only see first 32 i/o presented by your ASIO driver. PT has no way of re-arranging which i/o they are, that needs to be set up outside of PT.

uptheoctave 01-20-2020 09:23 AM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
You can also go Dante via several options from Focusrite- Red interfaces give you 64 channels with HDX.

soundasleep 01-20-2020 02:45 PM

Re: Ultimate is the only way to have 32+ IN/OUTs?
 
In short - yes. You have to have PT Ultimate, but it ALSO has to "see" a digilink interface, via HDX or HD Native. Dante alone only gets you 32. BTW, You only get 32x32 with Red4 to RED8 pre boxes - even though they have digilink ports for 64.
32x32 with any interface, but 64x64 (or up to 192x192) with enough digilink interfaces connected, using the HDNative or HDX playback engines.


All times are GMT -7. The time now is 07:39 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com