Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 2019 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=158)
-   -   Protools 12 and 2019.10 Co-installation. (http://duc.avid.com/showthread.php?t=407358)

EdwardG 11-29-2019 07:32 AM

Protools 12 and 2019.10 Co-installation.
 
Well title says very much it...

Pro tools .app has been renamed so it wont be replaced with the new one, is the 2019 installation doing much more than just replacing the app? does anybody know if there could be any incompatibility that would render pro tools 12 unusable? we are in mojave 5 by the way.



thanks in advance



UPDATE: (pun intended)
A AVID guy gave me the answer, yep pro tools installs more files elsewhere other than the .APP file, but in theory shouldn be a problem, and remembered me that old workspaces don't load in newer pro tools. all good, thanks!

Ale 12-01-2019 01:34 AM

Re: Protools 12 and 2019.10 Co-installation.
 
Hi
I always rename protools in finder manually befor install new versions so I do not erase the current installation. THat way I keep the last version runable on my computer.
A new version of Protools always also installs new versions of its plugins.
But I never hat problems running new versions in older protools versions.


Ale

musicman691 12-01-2019 04:31 AM

Re: Protools 12 and 2019.10 Co-installation.
 
Quote:

Originally Posted by Ale (Post 2546214)
Hi
I always rename protools in finder manually befor install new versions so I do not erase the current installation. THat way I keep the last version runable on my computer.
A new version of Protools always also installs new versions of its plugins.
But I never hat problems running new versions in older protools versions.


Ale

I've got 2019.6 and 2019.10 on my Mac. The only thing is if you open PT by clicking on a session .ptx file it will open whatever is the last PT version to be installed - at least it did here on OSX 10.13.6. Since I want to have sessions opened with PT 2019.6 I did a 'get info' on a session, changed the 'open with' to PT 2019.6 and clicked the little box that says to open all such files in my choice.

I don't know if you can do similar in Windows or not.


All times are GMT -7. The time now is 04:06 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com