Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Storage Subsystems (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hard drive setup (http://duc.avid.com/showthread.php?t=338781)

abre 05-14-2013 05:56 PM

Hard drive setup
 
What is the best way to setup my hard drives? I have a USB 7200 RPM drive with Komplete sample libraries. Two WD Caviar 500 gb HD, one as the system drive and the other as the recording drive. I have ordered a one TB 7200 seagate HD. Should that be the sample library drive?

musicman691 05-15-2013 05:28 AM

Re: Hard drive setup
 
Quote:

Originally Posted by abre (Post 2039847)
What is the best way to setup my hard drives? I have a USB 7200 RPM drive with Komplete sample libraries. Two WD Caviar 500 gb HD, one as the system drive and the other as the recording drive. I have ordered a one TB 7200 seagate HD. Should that be the sample library drive?

I'm confused - do you have 3 drives or 4? As I understand the 2 WD drives are internals right? That USB drive with the Komplete sample libraries - is that the one that comes from NI or what? If it is you don't want to use that as your drive for anything other than to install from it to whatever drives you want to use for your samples, etc. The Seagate you ordered - internal drive? If so yes you can use that as your samples drive provided it's not a 'green' drive that powers down or varies drive speed. 3 drives are good to have in a PT system - system drive, one for PT to record to, and a third for samples. I actually have three 2 terabyte drives - one each for system, PT recording and samples.

abre 05-15-2013 07:21 AM

Re: Hard drive setup
 
OK. Thanks. The external drive is not the Komplete 9 install drive.


All times are GMT -7. The time now is 01:10 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com