Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   macOS (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=92)
-   -   High Sierra - Audio Midi Beach ball (http://duc.avid.com/showthread.php?t=397635)

TCLguy1 03-03-2018 01:38 AM

High Sierra - Audio Midi Beach ball
 
After updating a computer from 10.9.5 to High Sierra we get nothing but beachball when opening Audio Midi Setup. Trahsed prefs and all Midi Drivers. No Change. No DAW opens.

Any thoughts on what could cause this?

THX!!

Sardi 03-03-2018 02:44 AM

Re: High Sierra - Audio Midi Beach ball
 
Clean install of HS or upgrade over the top of Mavericks?

If the latter, clone your drive/data so you have a backup, then erase your boot drive and install HS from scratch.

This is the main reason I NEVER do OS upgrades greater than point revisions without a clean install. Too many gremlins. Even more so jumping 4 years in OS updates.


Sent from my iPhone using Tapatalk

TCLguy1 03-03-2018 09:32 PM

Re: High Sierra - Audio Midi Beach ball
 
yeah...will do that THX

Sardi 03-03-2018 10:42 PM

High Sierra - Audio Midi Beach ball
 
NP.

Let us know if that solves the problem.

Honestly, it’s a little bit more work doing the setup this way, but at least you start with a fresh system. I rarely have issues and I’ve being doing it this way for the better part of 2 decades.

Best of luck.


Sent from my iPhone using Tapatalk

685 03-20-2018 06:27 PM

Re: High Sierra - Audio Midi Beach ball
 
what midi devices do you have connected?

When I first upgraded to High Sierra my Midi I/O was good to go. When I installed the supplemental update a while later I started to get the beach-ball freezing. I was lost at first as I never had any freezing problems with the midi. Protools was also freezing at the initializing midi portion of the startup.
I ended up re-installing the OS to sorta reset it prior to the supplemental update but the same thing was happening. Ended up doing a completely reformat and clean install (much needed in my case) but the same problem is happening.

Work around:
No problems at all after a fresh booth. If I open/use/close Protools I would have beach-balling/freezing If I tried to reopen Audio Midi Setup or Protools. If I hit reset on the Midi I/O then Protools or the AMS will open. I connected the Midi I/O to my Macbookpro and I don't have any problems at all and it the 10.13.3 supplemental update installed.


All times are GMT -7. The time now is 05:46 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com