Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools TDM Systems (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   adc not working properly causing combfiltering (http://duc.avid.com/showthread.php?t=405234)

pie55 06-16-2019 05:25 PM

adc not working properly causing combfiltering
 
Hi
I was mixing today and when I bypassed my RTAS LExicon reverb there is massive combfiltering with the source track. seems like delay compensation isn't working properly although the sample latency is around 4000.
after I reboot the computer, things work as they should, no combfiltering.

anyone out there no a fix for this? or what causes it?

thanks

TOM@METRO 06-17-2019 08:44 AM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
What exact version of Pro Tools are you using?

pie55 06-17-2019 04:49 PM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
8.1.1

pie55 06-17-2019 06:56 PM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
protools hd 8.1.1

TOM@METRO 06-18-2019 07:34 AM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
Pro Tools 8.1 is 8 years old now. Are you using an approved OS version?

albee1952 06-18-2019 12:51 PM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
Not sure if this helps, but.....
#1-could this be solved by inserting a TDM plugin in slot A(before the RTAS plugin)? Any simple TDM EQ plugin should suffice:rolleyes:
#2-does it matter? If your reverb plugin is 100% wet, then its only an issue in bypass(so; instead of bypass, mute the reverb track?):o

pie55 06-24-2019 10:17 AM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
yes Im using mac os 10.6.7.
update, restarting the computer isn't fixing this.
here's more specifics.
It occurs using Lexicon LXP Native reverb as multi cha rtas plugin. there is 4260 dly. It's noticable when the plugin is bypassed.
this isn't occurring with other plugins like my RTAS urs plugins.

here is an example. https://soundcloud.com/audio-empire/verb-test
the 1st is with no plugin, the 2nd is with the Lexicon bypassed.
anybody?

thanks

pie55 06-24-2019 10:36 AM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
I tried inserting tdm plugin before and after and no difference.
The URS plugin I tried as an alternate has almost the same delay, but it is un effected in bypass.
I going to contact Lexicon

pie55 06-24-2019 11:20 AM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
and your right, I use the reverb 100% wet, so it's not a deal breaker, but I"m wondering if it would be even better if ADC was working properly.
More of a " it should work properly" and I really don't want to comprimize" kind of thing

JFreak 06-24-2019 11:42 AM

Re: adc not working properly causing combfiltering
 
Quote:

Originally Posted by pie55 (Post 2530628)
It occurs using Lexicon LXP Native reverb as multi cha rtas plugin. there is 4260 dly.

That is totally out of proportion and definitely should not happen. Have you tried different plugin version?


All times are GMT -7. The time now is 04:08 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com