Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Getting Started (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=112)
-   -   The problem with automation (http://duc.avid.com/showthread.php?t=405658)

Disound 07-17-2019 01:49 AM

The problem with automation
 
Hello, guys!

When I drag and drop any file from the cliplist to the session's timeline, to the place where some automation already exists, like volume or pan etc, that automation does not reset automatically. How to make it possible to drag and drop new clips without saving the old automation?

reichman 07-17-2019 06:31 AM

Re: The problem with automation
 
That's a feature! Not a problem. :cool:

But if you have PT Control on an iPad, under Auto Edit there's a command for "Clear All Auto."

Or, you could use opt-cmd-slash to Write to All Enabled to freeze the automation over that clip.

BScout 07-17-2019 11:36 AM

Re: The problem with automation
 
I think if you turn on automation follows edit (forgot exact name), the automation will zero out with new clips. Can’t test it right now as I’m away from my rig.

Got back to system, tried it, doesn't work. Never mind.

Disound 07-18-2019 07:36 AM

Re: The problem with automation
 
Quote:

Originally Posted by reichman (Post 2532961)
That's a feature! Not a problem. :cool:

But if you have PT Control on an iPad, under Auto Edit there's a command for "Clear All Auto."

Or, you could use opt-cmd-slash to Write to All Enabled to freeze the automation over that clip.

Thanks for the answer!

In my opinion sometimes this feature is uncomfortable. For example I often have to add different sound effects to the session's timeline during sound editing for movies. And when all tracks are displayed as waveforms, automation's curves are not visible. Therefore each time I have to check it again and again.

I encounter this problem not only with working with the cliplist, but also with workspace, soundly, etc.

Thank you for your advice! I'll try PT Control on an iPad.

Disound 07-18-2019 07:37 AM

Re: The problem with automation
 
Quote:

Originally Posted by BScout (Post 2532998)
I think if you turn on automation follows edit (forgot exact name), the automation will zero out with new clips. Can’t test it right now as I’m away from my rig.

Got back to system, tried it, doesn't work. Never mind.

It would be a good feature. Imho

reichman 07-18-2019 07:45 AM

Re: The problem with automation
 
Quote:

Originally Posted by Disound (Post 2533074)
Thanks for the answer!

In my opinion sometimes this feature is uncomfortable. For example I often have to add different sound effects to the session's timeline during sound editing for movies. And when all tracks are displayed as waveforms, automation's curves are not visible. Therefore each time I have to check it again and again.

I encounter this problem not only with working with the cliplist, but also with workspace, soundly, etc.

Thank you for your advice! I'll try PT Control on an iPad.

If you're in post, you will want all of your tracks to be at some neutral setting for the entire session, and you should only be automating the section or scene that you're working on, leaving everything before and after at the neutral setting. Preview and Write to Selection are especially useful functions for working in this manner. If you start this kind of workflow, you won't have this problem. Make sense?

BScout 07-18-2019 08:36 AM

Re: The problem with automation
 
What Reichman said.

In addition, you can click the automation lane button on tracks to create a second lane (or third, etc) that keeps other automation always visible while the waveform view is always visible on the main lane.)

Disound 07-19-2019 05:18 AM

Re: The problem with automation
 
Thanks for the recommendations, guys!


All times are GMT -7. The time now is 10:45 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com