Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 2019 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=158)
-   -   Shortcut to change command focus? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=406196)

marsian 09-04-2019 02:35 AM

Shortcut to change command focus?
 
Dear members,

I searched the list of shortcuts, but I can't find a keyboard-shortcut to change command focus (the a...z button) from one area to another.
Is it possible?

Thanks.

Cheers
Maik

BScout 09-04-2019 03:36 AM

Re: Shortcut to change command focus?
 
https://www.pro-tools-expert.com/hom...sing-shortcuts

Rich Breen 09-04-2019 08:37 AM

Re: Shortcut to change command focus?
 
cmd-opt-1/2/3 will focus the various panes.

marsian 09-04-2019 04:37 PM

Re: Shortcut to change command focus?
 
thanks very much. I didn't find it.

marsian 09-09-2019 03:29 PM

Re: Shortcut to change command focus?
 
...sorry, doesn't work on our systems.
Mojave and PT 2019.6.
Any suggestions?

Thanks

BScout 09-09-2019 05:20 PM

Re: Shortcut to change command focus?
 
Quote:

Originally Posted by marsian (Post 2537590)
...sorry, doesn't work on our systems.
Mojave and PT 2019.6.
Any suggestions?

Thanks

You are using the number keys on the top of your keyboard (and NOT the keypad)? Keypad number keys don't work for this (they already have other shortcuts)

Also make sure you aren't using those shortcut keys in Apple>System Preferences>Keyboard>Shortcuts

Rich Breen 09-10-2019 11:23 AM

Re: Shortcut to change command focus?
 
I wonder if you have the "Undo History" window open, and if closing it fixes this behavior. There's definitely a bug where having the Undo History window breaks group enable/disable by keyboard command, and I wonder if it's related to this.

marsian 09-10-2019 03:26 PM

Re: Shortcut to change command focus?
 
Hey,

thank you for the hints.

No, I don't have undo open, I don't see those shortcuts in system preferences and yes I'm using number keys on top of the keyboard.

Hm, any additional thing to check?


Cheers
Maik

marsian 09-16-2019 04:39 AM

Re: Shortcut to change command focus?
 
...it is a bit odd.
When the edit window ist selected, those shortcuts do work.
When a plugin window ist selected, they also work.
But when the mix window is selected, they do nothing.


Cheers
Maik

cmbourget 09-16-2019 08:52 AM

Re: Shortcut to change command focus?
 
If we could have a focus for the solos ... (Shift S) and do only "S" or whatever, it would be really useful! When we have 200 tracks to listen with 1000 clips ... it wears the fingers ...:-)


All times are GMT -7. The time now is 04:18 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com