Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   macOS (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=92)
-   -   Catalina on Mac Pro 5,1 (http://duc.avid.com/showthread.php?t=408145)

the.engineer 01-21-2020 09:26 AM

Catalina on Mac Pro 5,1
 
Has anyone tried it?

Clearly we're entering hackintosh territory here so nothing will be supported BUT I'm interested to see if it works.

I'm kinda liking the look of Pro Tools 2020 but don't want to shell out for a new computer right now.

There's a patcher by DosDude1 that makes it pretty straight forward.

Thoughts?

JFreak 01-21-2020 10:44 AM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Pretty much same requirements than Mojave (as in Metal compatile GPU) and obviously the Catalina requirement of 64-bit only software

the.engineer 01-21-2020 10:49 AM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Thanks JFreak. That makes sense. My 5,1 is already running Mojave very well.

Iím hoping someone out there has done it and is running pro tools!

JFreak 01-21-2020 10:51 AM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Obviously Apple may make it hard for someone using unsupported hardware, but it is nothing new. I have installed Mojave for god knows how many unsupported hardware, and granted it is some more work you can build a working configuration even if Apple said no.

the.engineer 01-21-2020 12:29 PM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Quote:

Originally Posted by JFreak (Post 2551717)
Obviously Apple may make it hard for someone using unsupported hardware, but it is nothing new. I have installed Mojave for god knows how many unsupported hardware, and granted it is some more work you can build a working configuration even if Apple said no.



Thatís great to hear.


James Welch
Recording Engineer | Producer
Masterlink Productions

Mac Pro 5,1 (Mid 2010) | 3.46GHz Six-Core Intel Xeon | 32GB Ram | AMD Radeon R9 280X 3072 MB | 256GB Samsung SM951 SSD Blade (PCIe) System Drive | 1TB WDC Sample Drive | 4TB RAID 0 Seagate Audio Drive | UAD-2 Quad PCIe
Mojave 10.14.5 | Pro Tools Ultimate 2019.5 | HDX | Avid Omni | Avid 16x16 HD I/O x2 | Digidesign 192 | Digidesign C24

JFreak 01-21-2020 12:30 PM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Sure.

Let me just state the obvious: unsupported means use at your own risk

DetroitT 01-22-2020 09:07 AM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Quote:

Originally Posted by the.engineer (Post 2551708)
Has anyone tried it?

Clearly we're entering hackintosh territory here so nothing will be supported BUT I'm interested to see if it works.

I'm kinda liking the look of Pro Tools 2020 but don't want to shell out for a new computer right now.

There's a patcher by DosDude1 that makes it pretty straight forward.

Thoughts?

ProTools 2020 should still work under OS 10.14,x
Or did I miss something?

JFreak 01-22-2020 09:08 AM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
compatibility info here. bookmarki it

the.engineer 01-22-2020 12:42 PM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Quote:

Originally Posted by DetroitT (Post 2551803)
ProTools 2020 should still work under OS 10.14,x

Or did I miss something?



I donít think you missed anything. Iím just intrigued by 64 bit only.

the.engineer 01-23-2020 12:40 PM

Re: Catalina on Mac Pro 5,1
 
Quote:

Originally Posted by the.engineer (Post 2551836)
I donít think you missed anything. Iím just intrigued by 64 bit only.



Funnily enough the only app on my entire system that has a 32 bit component is...Pro Tools


All times are GMT -7. The time now is 06:43 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com