Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Licensing & Accounts (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=143)
-   -   Can't activate Avid Falcon AAX license (http://duc.avid.com/showthread.php?t=402550)

eden909 12-16-2018 08:47 PM

Can't activate Avid Falcon AAX license
 
Almost a week after it was promised AT THE LATEST, the license arrived in my account. iLok doesn't like it. It says it's activated in the cloud but cannot be moved to my iLok even when when I follow iLok's instructions.

jeffro 12-19-2018 07:54 PM

Re: Can't activate Avid Falcon AAX license
 
You can't move a license from iLok Cloud directly to an iLok - first Close Cloud Session in iLok License Manager then activate the license to your iLok.

DumbIT 01-28-2019 11:32 PM

Re: Can't activate Avid Falcon AAX license
 
Me too.
1. Downloaded/installed UVI Falcon from AVID ProTools Site
2. ProTools 2018.7 is under valid/current Annual Plan (and runs OK)
3. Falcon is available in PT as plugin, but demands authorisation despite ...
4. iLok Manager (v.4.1 AND 5.0.1) saying the UVI license is iCloud Activated, BUT
5. Can't drag to iLok OR deactivate on the Cloud, and the "Transfer" button is greyed out. Dragging gives: "...can be moved back to your account only when you close your cloud session using the File menu" ... but doing this means I can't SEE the license to access it!

DumbIT 01-28-2019 11:39 PM

Re: Can't activate Avid Falcon AAX license
 
** SOLVED **

The official solution pre-supposes that you use a "Cloud Session". (I never do ... I'm a simple user with everything is on my iLok.)

So the CORRECT SEQUENCE that fixed the problem for me is:
• OPEN a Cloud Session (from the File Menu)
• Double-click the Avid Falcon AAX license and click "DEACTIVATE" to the right of the details pane (note the message, but follow the next steps)
• FILE> Close Cloud Session
• Check that the License now has a spare activation available (mine said “0 of 1 Activations used”)
• Drag the Licence to your iLok

jeffro 01-29-2019 10:30 PM

Re: Can't activate Avid Falcon AAX license
 
Quote:

Originally Posted by DumbIT (Post 2514564)
** SOLVED **...

Glad to hear this!
Quote:

...Double-click the Avid Falcon AAX license and click "DEACTIVATE" to the right of the details pane...
Right+Clicking a license provides the same Activate/Deactivate options, but you can't Deactivate licenses individually from iLok Cloud. Could it possibly have been activated to your Computer?


All times are GMT -7. The time now is 05:27 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com