Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Avid S1, S3, Dock and Control (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=135)
-   -   S1 EUControl - Need help!! (http://duc.avid.com/showthread.php?t=411360)

jonpaulr123 08-01-2020 09:02 AM

S1 EUControl - Need help!!
 
So I had an S1, one of the channel faders stopped working so I swapped it out for a new one. Upon registering the new one I'm having issues getting it to work on my mac. After messing with it for an hour I tried clicking a button that said something along the lines of "use external workstation" to see if that would help, and now eucontrol and protools won't open, they both just freeze upon opening. I've tried uninstalling eucontrol but it's still happening on pro tools. Maybe I didn't uninstall right? Any ideas?

Thank you! System info below

Mac OS Catalina 10.15.5
Pro Tools 20.20
Interface UA Apollo 8

JingleDjango 08-01-2020 11:57 AM

Re: S1 EUControl - Need help!!
 
For the freezing I would completely uninstall EuControl and Pro Tools, delete PT Prefs (back up first if you like). You might also remove /Library/Application\ Support/EUCON as well in case the .plist file therein is what's giving you grief.

When I got my replacement S1 after a warranty swap I had to connect it directly to my workstation for it to be recognized. Then I could update the firmware. After that I could connect it via my router again as before.

You can try the free tool AppCleaner to catch associated files from across your filesystem when you're removing .app files from the Applications directory.


All times are GMT -7. The time now is 07:59 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com