Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools TDM Systems (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Why is there no playlist view for midi? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=284050)

Rail Jon Rogut 11-21-2010 11:51 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
I'm sure this is on the books to be implemented... I'd personally like them to extend it to not only being able to expand to view playlists, but a method to expand a MIDI Track which would show each note on a separate Playlist.

Rail

meech 11-21-2010 12:20 PM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Quote:

Originally Posted by Rail Jon Rogut (Post 1707662)
I'm sure this is on the books to be implemented... I'd personally like them to extend it to not only being able to expand to view playlists, but a method to expand a MIDI Track which would show each note on a separate Playlist.

Rail

That would also be a welcome feature! I occasionally have to do this manually and it can be time consuming with a lot of notes.

daeron80 11-22-2010 06:35 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Quote:

Originally Posted by Rail Jon Rogut (Post 1707662)
a method to expand a MIDI Track which would show each note on a separate Playlist.

Not for each individual played note, obviously, but for each MIDI note number? That would be OK for drum/perc tracks, provided that there were an option to play all playlists at once. :eek:

I can't think of any relevance to tonal instruments. But a related concept might work. We've long been able to split by highest note/lowest note. It's never perfect, and can't be, but if it could be done automatically into playlists (that all played at once) and you could then click-n-drag notes from list to list with a flick of the wrist, that could tidy up the operation neatly. Much more efficient than select-cut-moveUp/Down-paste.

Rail Jon Rogut 11-23-2010 10:16 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Quote:

Originally Posted by daeron80 (Post 1708133)
Not for each individual played note, obviously, but for each MIDI note number?

Obviously. Yes, it can be done now, but my idea would streamline the process.

Rail

rab523 06-16-2011 10:23 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Any word on this? I am also using Superior Drummer 2 to track midi and would love to be able to use playlist view. Software instruments need to have the same features as audio tracks.

matthias.matthias 07-19-2011 12:44 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
I'm all for this feature! Did you vote in the ideascale already? If not, please do.

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...DI-/30551-3779

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ts./13542-3779

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ing/19984-3779

They are basically all asking for the same thing. Would be nice if they could be consolidated into one.

midnightrambler 07-19-2011 02:46 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Just use a few MIDI tracks routed to the same instrument, comp onto main track, then hide the MIDI tracks. Which is more or less exactly the same thing as seeing/hiding playlists.

Honestly, you lot'd moan if ProTools gave you free backrubs.

daeron80 07-19-2011 06:06 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Quote:

Originally Posted by midnightrambler (Post 1816516)
Honestly, you lot'd moan if ProTools gave you free backrubs.

But then the third-party back rub plug-in manufacturers would pitch a fit.

Seriously, though. Playlists are the best idea since sliced waveforms. Having MIDI tracks work as described in this thread would turbo-charge workflows. I suppose we could keep riding horses to work and demean people who drive cars, too, but...

brianjanthony 07-21-2011 05:55 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
I use Reaper to split drum tracks into playlists. In Reaper, drag in your drum midi track (something a client might have done in Addictive drums, EZdrummer,etc). Right click and separate each note into tracks. Re-export the Midi and import into pro tools. It takes like a minute tops. I hate to need external DAWS as work arounds, but this one rocks.

In Reaper too, I usually load up Addictive Drums or Superior and export those individuals as audio files as well, in case I need/want a timing reference.

Rail Jon Rogut 07-21-2011 10:49 AM

Re: Why is there no playlist view for midi?
 
Quote:

Originally Posted by brianjanthony (Post 1817267)
I use Reaper to split drum tracks into playlists. In Reaper, drag in your drum midi track (something a client might have done in Addictive drums, EZdrummer,etc). Right click and separate each note into tracks. Re-export the Midi and import into pro tools. It takes like a minute tops. I hate to need external DAWS as work arounds, but this one rocks.

In Reaper too, I usually load up Addictive Drums or Superior and export those individuals as audio files as well, in case I need/want a timing reference.

Pro Tools has the ability to split a MIDI Track into separate tracks... no need to switch apps for that... and that has nothing to do with playlists.

I would like an option in Pro Tools though where you could hit a caret on a MIDI Track and it puts (displays) each note on a separate track for editing, then hit the caret again and the track reverts to a single MIDI Track.

Rail


All times are GMT -7. The time now is 12:22 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com