Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LION (http://duc.avid.com/showthread.php?t=338846)

DESVED 05-16-2013 07:27 AM

Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LION
 
Well ... trying to upgrade to mountain Lion on my Mac Pro 2009 even if the Apple specs said it was ok ... it didn't .. so I reinstalled Lion ... nothing wrong so far ...

Before upgrading ... My Pro Tools 10 was working fine 10.3. ...

since the downgrade I tried like 10 times to reinstall Pro Tools ... even went down to 10.2 ... but impossible to open PT anymore ...

the moment I open the program it shuts off instantly ... in less then 2 sec ...

I already uninstalled 10 times ( standard and extended uninstall) reinstalled ... but i always end up at no start at all ...

I even threw away all Avid related files in libraries ... etc ... still nothing ...

it probably had something to do with the trouble trying to upgrade to Mountain Lion ... but the downgrade to Lion works all good on any other program ...

so Im a bit blocked in options after 3 days of trying ... anyone have a tip ??

Thank You for your time.

crizdee 05-17-2013 12:06 AM

Re: Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LIO
 
Quote:

Originally Posted by DESVED (Post 2040367)
Well ... trying to upgrade to mountain Lion on my Mac Pro 2009 even if the Apple specs said it was ok ... it didn't .. so I reinstalled Lion ... nothing wrong so far ...

Before upgrading ... My Pro Tools 10 was working fine 10.3. ...

since the downgrade I tried like 10 times to reinstall Pro Tools ... even went down to 10.2 ... but impossible to open PT anymore ...

the moment I open the program it shuts off instantly ... in less then 2 sec ...

I already uninstalled 10 times ( standard and extended uninstall) reinstalled ... but i always end up at no start at all ...

I even threw away all Avid related files in libraries ... etc ... still nothing ...

it probably had something to do with the trouble trying to upgrade to Mountain Lion ... but the downgrade to Lion works all good on any other program ...

so Im a bit blocked in options after 3 days of trying ... anyone have a tip ??

Thank You for your time.

Hi,

When you reinstalled Lion did you wipe the drive and do a totally fresh install?

What version on lion have you updated to? And did you use the "combo" updater

Have you installed the ilok driver?
Is the ilok plugged in:D yep I've seen that one before!

What interface? Or using built in audio?

A fresh install of lion and fresh install of PT along with the ilok driver and the interface driver if using one and it should be working fine.


Chris

DetroitT 05-21-2013 03:18 PM

Re: Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LIO
 
Boot in Lion recover, Verify disk (Repair if errors) then Repair permissions.
Restart.
Clean uninstall of Pro Tools.
If not at 10.7.5 use combo updater to get there.
Install PT's HD 10.3.5
Restart.
Pro Tools will Likely will crash on first try (Registration).
Install latest iLok drivers.
Log out / in
Launch Pro Tools again holding the "n" key which will open playback engine.
Adjust CPU's less 1, Buffer start at 512, Disk cache....Choose HDX / HDN what ever you have.
Come back and let us know how you faired.

T


All times are GMT -7. The time now is 05:41 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com