Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Compatible Laptops? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=223880)

who 06-23-2008 10:43 AM

Compatible Laptops?
 
I'm interested in purchasing a new laptop that is compatible with Pro Tools, but have not been able to find any info regarding models that are currently in production. I am NOT interested in buying a Mac.

Anyone own an HP 8510p or 8710p and using it successfully with Pro Tools?

Thanks

StavrosSound 06-23-2008 12:51 PM

Re: Compatible Laptops?
 
I used to run ProTools 7.3 on a HP laptop... don't recall the exact model number, but was back right before the Daul Core chips hit the market... Athlon64 3200, 768MB RAM, 128MB Radeon Xpress... it handled ProTools fairly well.

But it all depends upon what you are planning to do with it. While it handled a modest 10 track music session just fine, it choked with buffer errors on a 30 min dialog reel full of extremely dense and complex edits/fades.

However, with what's offered on laptops now, it should run ProTools rather well. Just make sure your sessions are running off of an external drive to which the ProTools unit is daisychained into... and get as much RAM as you can (and if you can revert to XP, by all means do so, in which case 4GB is the max)


All times are GMT -7. The time now is 02:39 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com