Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   cubase or nuendo to pt (http://duc.avid.com/showthread.php?t=74311)

billy the kid 05-19-2003 09:33 AM

cubase or nuendo to pt
 
is it possible to take files from cubase or nuendo into pro tools. I have some songs i did in nuendo and cubase that i would love to switch over to pt. any sugestions on how to do this.

billy

Agug123 05-19-2003 09:39 AM

Re: cubase or nuendo to pt
 
You can bounce each track to disk (or whatever steinberg calls it)and then import and reassemble each track in PT.

aeugene 05-19-2003 10:58 AM

Re: cubase or nuendo to pt
 
just make sure you put a blank space at the beginning of each track that does not start at 0, so every thing will line up correctly. I go from neundo to pt all the time works great.

aeugene 05-19-2003 11:06 AM

Re: cubase or nuendo to pt
 
just make sure you put a blank space at the beginning of each track that does not start at 0, so every thing will line up correctly. I go from neundo to pt all the time works great.

Agug123 05-19-2003 11:45 AM

Re: cubase or nuendo to pt
 
Quote:

Originally posted by aeugene:
just make sure you put a blank space at the beginning of each track that does not start at 0, so every thing will line up correctly. I go from neundo to pt all the time works great.
<font size="2" face="Verdana, Arial">Why would blank space help you line anything up better?

billy the kid 05-19-2003 01:51 PM

Re: cubase or nuendo to pt
 
ive tried bouncing the tracks from cubase then importing but pt says that the files are unreadable.

Agug123 05-19-2003 01:57 PM

Re: cubase or nuendo to pt
 
Make sure you bounce as .wav or .aiff,
check the bitrate as well.
there's no reason you shouldn't be able to open them.
An audio file is an audio file.

Micah777 05-19-2003 02:37 PM

Re: cubase or nuendo to pt
 
Quote:

Originally posted by Agug123:
<blockquote><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:<hr /><font size="2" face="Verdana, Arial">Originally posted by aeugene:
just make sure you put a blank space at the beginning of each track that does not start at 0, so every thing will line up correctly. I go from neundo to pt all the time works great.

<font size="2" face="Verdana, Arial">Why would blank space help you line anything up better? <hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Arial">He means start each track bounce at 0 even if the track doesn't have sound until later in the song so, when imported, they will all line up right b/c they will have the same relative starting point.

aeugene 05-19-2003 02:43 PM

Re: cubase or nuendo to pt
 
thanks for clarifing that 777


All times are GMT -7. The time now is 11:11 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com