Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools M-Powered (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   RAM LIMITS/ Plug-In Chart?? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=273713)

Troy Tracks Studio 05-10-2010 06:15 AM

RAM LIMITS/ Plug-In Chart??
 
So after PT crashing due with a Memory Error about 10 times in one night I started doing some research. I now know that PT can only use 2G of ram irreguardless of how much you have. Does anyone have a chart with appox how much ram some of the more popular intruaments and plug-ins use.

For Ex:

Pro-Tools New Project. 800,000 bites
Mini Grand - 400,000 bites
Kontact Player with Full Kit Loaded - 250,000 bites

These are 3 that I have noticed so far. As you see your already at 1.5G and haven't hit a note yet... Geeez... Is there anything that I can do to save more memory resources???

TOM@METRO 05-10-2010 12:50 PM

Re: RAM LIMITS/ Plug-In Chart??
 
First, if your system permits, you can run the /3GB switch in your boot.ini file . This will give you about 2.7GB of accessible RAM in PT8.]

What OS are you running?

Troy Tracks Studio 05-10-2010 01:13 PM

Re: RAM LIMITS/ Plug-In Chart??
 
Windows XPsp3
i5 Processor
4G Ram

kafka 05-10-2010 05:19 PM

Re: RAM LIMITS/ Plug-In Chart??
 
I recommend going to Win7-64, and adding at least another 2GB more of RAM (more won't really help a lot). Under Win7-64, PT8 can run 4GB executables, and Win7-64 also "gives back" the RAM that is normally mapped to your video and other PCI cards.

Troy Tracks Studio 05-10-2010 10:59 PM

Re: RAM LIMITS/ Plug-In Chart??
 
Well that is GREAT to hear. Maybe with Double the RAM capacity it will crash half as often! Its not so bad now that I know what to look for but still very aggravating!!! Thank you for the info!!!


All times are GMT -7. The time now is 09:15 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com